Pretražite novosti:

Grad Karlovac uz pomoć Hrvatske vojske sanira most Velika Jelsa - Hrnetić

07.03.2019.
Grad Karlovac uz pomoć Hrvatske vojske sanira most Velika Jelsa - Hrnetić
Grad Karlovac u suradnji s Hrvatskom vojskom počeo je sanaciju mosta Velika Jelsa – Hrnetić. Za izgradnju novog mosta potrebno je više od 17,4 milijuna kuna, a grad karlovac prioritetno se odlučio za izgradnja vrtića u Grabriku.
- Dok ne prikupimo sredstva ne možemo krenuti u izgradnju novog mosta, pa smo odlučili sanirati postojeći. Za pomoć smo se obratili Hrvatskoj kopnenoj vojsci i zapovjedniku generalu Siniši Jurkoviću. Hrvatska vojska prihvatila je našu zamolbu i ja im na tome zahvaljujem. Zahvaljujući Hrvatskoj vojsci uštedit će se sredstva iz gradskog proračuna, jer su značajno smanjeni troškovi sanacije. Tako će ukupni trošak sanacije iznositi svega 300 tisuća kuna umjesto 2.5 milijuna kuna. Naručene su originalne drvene podnice, koje su predviđene za bailey konstrukciju. Tako da će most biti puno sigurniji, rekao je jutros prilikom obilaska mosta zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.
S obje strane mosta bit će postavljeni portali koji će ograničavati prolaz teških kamiona, jer će obnovljeni most biti namijenjen prolazu pješaka i osobnih vozila.
- Očekujemo da Hrvatska vojska u primjerenom roku završi sanaciju mosta, a tada ćemo obaviti sanaciju prilaznih cesta, posebno sa strane Velike Jelse, za što su sredstva osigurana, rekao je Ivan Mrzljak.
Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković rekao je da imaju odličnu suradnju s Gradom Karlovcem.
- Ovo je još jedna potvrda izvrsne suradnje s Gradom Karlovcem i samo jedan u nizu zajedničkih projekata, a moram istaknuti da nam je Grad Karlovac odličan domaćin. Mi nastojimo uključivanjem u ovakve projekte pomoći građanima diljem Hrvatske, pa smo uključeni u brojne civilne projekte, kazao je general Jurković.
U sanaciji mosta pomažu i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.