Pretražite novosti:

Grad Karlovac osigurao dodatnih 450 tisuća kuna za pribor tehničkog i likovnog

20.07.2020.
Grad Karlovac osigurao dodatnih 450 tisuća kuna za pribor tehničkog i likovnog
Vrijeme u kojem se nalazimo od nas zahtjeva brze, kontrolirane i kvalitetne reakcije. Tako je Grad Karlovac na početku pandemije koronavirusa dodatno osigurao 600 tisuća kuna za Socijalni program Grada Karlovca, uz sve ostale mjere pomoći gospodarstvu i građanima vrijedne preko 7 milijuna kuna, vodeći se brigom o sugrađanima koji su uslijed krize ostali bez redovnih financijskih primanja. S obzirom da su mjere pomoći gospodarstvu od strane Vlade RH, pa tako i Grada Karlovca donekle uspjele očuvati radna mjesta, a naši sugrađani iskoristili ovu pomoć u iznosu od svega 11 tisuća kuna, Grad Karlovac je sredstva prenamijenio za kupnju pribora za Tehničku kulturu za predmetnu nastavu i likovnih mapa za sve učenike osnovnih škola, točnije 450 tisuća kuna, dok će ostatak od 140 tisuća kuna ostati na poziciji Socijalnog programa u slučaju daljnjih mogućih potreba.
Podsjetimo, Grad Karlovac je osigurao 200 tisuća kuna za kupnju geografskih atlasa za sve učenike 5. razreda te radnih bilježnica za korisnike Socijalnog programa. Grad Karlovac, kao osnivač, u stalnom je kontaktu sa školama, pa je napravljena i analiza korištenja radnih bilježnica koja je pokazala kako je većina radnih bilježnica neiskorištena i može se ponovno koristiti. Jednako tako 520 tisuća kuna uloženo je u digitalno opremanje osnovnih škola, a upravo su se digitalni procesi pokazali nužnima u ovoj situaciji. 
S obzirom na promjenjivo i složeno stanje u kojem se svi nalazimo, Grad Karlovac vjeruje da će, kao i do sada, rješenja donositi brzo i kvalitetno na dobrobit čitave zajednice.