Pretražite novosti:

Grad inzistira na kvalitetnom i brzom dovršetku projekta

05.11.2020.
Grad inzistira na kvalitetnom i brzom dovršetku projekta
Rekonstrukcija državne ceste D6 od rotora na Dubovcu do Borlina, dužine 3,6 km, počela je u lipnju 2019. godine i trajat će do lipnja 2021. godine.
Projekt provode i financiraju Hrvatske ceste, njegova vrijednost je preko 60 milijuna kuna, a podrazumijeva izmjenu cjelokupne komunalne infrastrukture i parterno uređenje ceste i nogostupa. Izvođač radova je tvrtka Euroasfalt iz Sarajeva, a nadzor nad radovima na gradilištu obavlja tvrtka Geokon iz Zagreba.
Službeni nadzor i izvođač radova odgovorni za organizaciju i način provođenja projekta, a sve nadgledaju Hrvatske ceste čiji djelatnik svakodnevno na gradilištu trase nadzire i vodi projekt. Uloga Grada Karlovca u ovom projektu je dvostruka; koordinacija radova u segmentu regulacije prometa, a u skladu s mogućnostima i situacijom na gradilištu, te sufinanciranje izgradnje javne rasvjete u Marmontovoj aleji. Gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija u projektu sudjeluje izmjenom vodovodne i kanalizacijske mreže.
Ističemo da je Grad Karlovac u stalnoj koordinaciji između svih spomenutih sudionika u gradnji, uključujući Gradsku četvrt Dubovac i Mjesni odbor Borlin, i pokušava da se projekt što kvalitetnije i brže realizira, te poziva sve sudionike u gradnji da se projekt čim prije dovrši, čemu svjedoči i čitav niz dopisa koje smo službeno uputili prema investitoru Hrvatskim cestama, izvođaču radova, tvrtki Euroasfalt i nadzoru, tvrtki Geokon. Naglašavamo i to da se radi o vrlo kompleksnom projektu koji se nepredviđeno izvodi u vrijeme vrlo složene epidemiološke situacije koja od izvođača zahtjeva posebnu organizaciju djelatnika i uzrokuje poteškoće u nabavi materijala. Projekt se trenutno izvodi u dionici od rotora Dubovac do Ul. R. Boškovića, pri čemu smo inzistirali da se do blagdana Svih svetih asfaltira dio ceste do Supilove ulice, što je i učinjeno, a omogućit će nam bolju regulaciju prometa u tom dijelu grada. Nastavak radova je od Supilove ul. do Ul. R. Boškovića gdje je izvedena zamjena kanalizacije i slijedi nastavak radova na postavljanju ostale komunalne infrastrukture.
Na drugom dijelu projektne dionice, od Gradišćanske ul. na Borlinu do kućnog broja 53, trenutno se mijenja vodovodna mreža jer je postojeća dotrajala.
Grad Karlovac inzistira da se što hitnije uspostavi promet od Gradišćanske ul. do Borlina kako bi cjelokupni kamionski promet mogao prometovati tom trasom i konačno se rasteretile gradske ceste od kamionskog prometa, posebno Velika Jelsa. Kada se završe radovi od Tićarnice do kućnog broja 53, u djelu vodovoda, bit će otvoren promet kamiona tom trasom, a preostale radove izvođač će izvršavati uz uspostavljen promet.
Grad Karlovac dobio je obećanje sva tri sudionika radova da će ovi zahvati biti gotovi do Božića, odnosno do Nove godine uspostavljen promet. I ovim putem zahvaljujemo stanovnicima Karlovca, posebno Gradske četvrti Dubovac i Mjesnog odbora Borlin na dosadašnjem razumijevanju i strpljenju.