Pretražite novosti:

Grabrik je drugi najljepši vrtić u RH, ali odgajateljice su zato najbolje

09.06.2020.
Grabrik je drugi najljepši vrtić u RH, ali odgajateljice su zato najbolje
Dječjem vrtiću Grabrik danas je dodijeljeno priznanje za drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj na natjecanju koje je u prosincu 2019. godine organizirao portal Gradonačelnik.hr. Ntjecanje je provedeno na Facebook stranici ovog portala, a između 56 prijavljenih vrtića pobjednika su odlučili "lajkovi" kojih je najviše osvojio Dječji vrtić Maslačak iz Belišća. Dječji vrtić Grabrik je s 1.673 lajka bio uvjerljivo drugi.
- Kada sam prilazio vrtiću Grabrik i samo izvana vidio kako izgleda, moram priznati da me silno intrigira tko je to prvi i kako tek izgleda taj vrtić, ako je ovo drugi vrtić u Hrvatskoj, istaknuo je Vjeran Stilinović, koordinator projekta, prilikom uručivanja priznanja v.d. ravnateljici vrtića Danki Pavlačić koja je zahvalila roditeljima, djelatnicima i svim građanima koji su "šerali i lajkali" te gradonačelniku i Gradu što su izgradili ovako lijepi vrtić na kojega su jako ponosni.
Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je kako je od 2012. godine do danas Grad Karlovac u obnovu vrtića uložio skoro 100 milijuna kuna. 
- U ovom trenutku još dva vrtića u gradu se obnavljaju; vrtić Dubovac u vrijednosti sedam milijuna kuna i pred uporabnom dozvolom je potpuno novi Dječji vrtić Mahično financirali u potpunosti EU sredstvima. Cilj nam je da prije svega sva djeca čija su oba roditelja zaposlena dobiju svoje mjesto u vrtiću i vjerujem da ćemo u tome uspjeti, a naravno da i sva druga djeca dobiju mjesto u vrtiću jer to otvara prostor roditeljima da lakše nađu radno mjesto. Tako da je ulaganje u vrtiće s jedne strane demografska mjera, a s druge strane mjera ulaganja u radna mjesta, istakao je gradonačelnik Mandić dodajući da je i po pitanju svih usluga u vrtićima Karlovac zaista uspješan. Posebno je zahvalio projektantici Petri Jurčević koja je vrtić projektirala, v.d. ravnateljici Pavlačić, te svim odgajateljicama u svim vrtićima.
- Objekti su objekti, sprave su sprave, a najvrijedniji resurs svih naših vrtića su naše odgajateljice. Ovim putem im zahvaljujem, jer dok smo imali sve ove obnove morali smo djecu smještati u druge objekte i bilo je jako zahtjevno raditi, a one su to odradile sa srcem. Pa ako je ovo drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj, onda ja garantiram da imamo najbolje odgajateljice u Hrvatskoj, poručio je Damir Mandić.