Pretražite novosti:

​Gospodarstvo i poljoprivreda strateški su prioriteti Grada Karlovca

06.10.2017.
​Gospodarstvo i poljoprivreda strateški su prioriteti Grada Karlovca
Održani su prvi u nizu interaktivnih susreta poljoprivrednih proizvođača, obrtnika i poduzetnika u gradskoj upravi na inicijativu Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove, a nastavit će se održavati svakih mjesec dana u prostorijama gradske uprave ili na lokaciji poljoprivrednih proizvođača. Na prvom sastanku  s poljoprivrednicima okupilo se dvadesetak korisnika financijskih potpora Grada Karlovca, a  prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak izrazivši zadovoljstvo odazivom uz naglasak da je poljoprivredna proizvodnja strateški prioritet Grada Karlovca, posebno sa svrhom jačanja njenih turističkih potencijala. Grad Karlovac već niz godina  dodjelom bespovratnih sredstava  provodi  mjere poticanja  poljoprivredne proizvodnje, a Upravni odjel u budućnosti će dodatno inicirati povezivanje poljoprivrednih proizvođača s relevantnim institucijama i tvrtkama  nacionalne razine, te ih informirati i o drugim izvorima sufinanciranja ili povoljnih kreditnih linija. Sastanku su prisustvovali i  predstavnici udruge LAG Vallis Colapis te  predstavili mjere ruralnog razvoja koje će također biti na raspolaganju poljoprivrednicima, putem njihovog natječaja.
Uz slične motive, održan je i susret dužnosnika i predstavnika Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove s tridesetak obrtnika te malih i srednjih poduzetnika s karlovačkog područja. Ističući usmjerenje gradske uprave ka podizanju gospodarske aktivnosti u Gradu Karlovcu, gradonačelnik Damir Mandić i zamjenik Ivan Mrzljak pozvali su poduzetnike na intenzivnu suradnju s odjelima gradske uprave te odgovarali na konkretna pitanja. Susreti s obrtnicima i gospodarstvenicima također će u okviru djelovanja Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove biti organizirani jednom mjesečno pod nazivom Gospodarski i obrtnički sat.
Obrtnici i poduzetnici, te poljoprivrednici svoje upite i prijedloge vezano uz potpore mogu poslati na: fondovi-gospodarstvo@karlovac.hr ili razvoj-grada@karlovac.hr