Pretražite novosti:

Gospodarski Sat ovog tjedna za dionike turističkog sektora

06.12.2017.
Gospodarski Sat ovog tjedna za dionike turističkog sektora
Održan je stručni skup predstavnika gradske uprave i dionika turističkog sektora Grada Karlovca, radnog naziva GOSPODARSKI SAT. Radi se o drugom ovakvom susretu koje od listopada ove godine redovito organizira Grad Karlovca / Upravni odjel za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove. Ovotjedni GOSPODARSKI SAT bio je odlična prilika za razmjenu iskustava i ideja, prijenos znanja o novim trendovima u turizmu, utvrđivanje činjeničnog stanja o turizmu Karlovca danas s ciljem uključivanja turističkih djelatnika u procese koje najavljuje gradska uprava za 2018. godinu kako bi se pozitivan trend razvoja turizma u Gradu Karlovcu nastavio u kontekstu boljeg prepoznavanja destinacije na domaćem i inozemnom tržištu, te jačanja turističkih kapaciteta. Održana je i stručna prezentaciju „Održivi razvoj turizma – trendovi zelenog poslovanja“ koju je održala dekanica Fakulteta za management u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana.
Zamjenica gradonačelnika naglasila je da Grad Karlovac svojim aktivnostima i proračunskim sredstvima nastoji potaknuti značajniji iskorak u gospodarstvu svih sektora, no turizam je u fokusu zbog niza prednosti koje Karlovac kao kontinentalna destinacija može i treba pružiti posjetiteljima, domaćim i stranim.
- Dionike turističkog sektora pozivamo na intenzivniju suradnju, ciljano umrežavanje i zajednički rad na promociji svih turističkih atrakcija Karlovca. Pri tome posebno naglašavamo mikrodestinacije poput revitaliziranog Starog Grada Dubovca, područja Zvijezde, Muzeja domovinskog rata na Turnju, te Foginovog kupališta kao prvog registriranog i uređenog gradskog kupališta u Hrvatskoj, zaključila je zamjenica gradonačelnika.
Snježana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove prezentirala je okupljenima ovogodišnje rezultate vezane uz porast broja dolazaka i noćenja turista. Domaćin ovotjednog GOSPODARSKOG SATA bila je JU AquatiKA.