Pretražite novosti:

Foginovo ove godine još bolje i zabavnije

08.06.2018.
Foginovo ove godine još bolje i zabavnije
Foginovo kupalištu u subotu 9. lipnja započinje sa službenom sezonom za 2018. godinu. Za otvorenje sezone održat će se turnir u ljudskom stolnom nogometu uz nastupe plesačica i navijačica kao uvod u nogometno ludilo koje nas očekuje u narednim tjednima. Turnir će započeti od 14 sati, a sve ekipe zainteresirane za sudjelovanje prijaviti se mogu od 13 sati kod terena za ljudski stolni nogomet. 
Foginovo je prepoznato kao jedno od riječnih kupališta u Hrvatskoj koje se preporuča i dolazimo do suživota naših gostiju i nas, domaćih pa je bitno da ostane ovakvo kakvo je, uređeno, lijepo, pogodno svima za kupanje, sunčanje, uživanje i zaista ćemo voditi brigu da ovaj prostor bude očuvan na zadovoljstvo svih. Ono je jedna od točaka, turistički potencijal, kao i Aquatika, Stari grad Dubovac, po kojoj želimo da Karlovac bude prepoznatljiv. Ovo će ljeto na Foginovom biti bolje nego prošlo i svojim programom i sadržajem, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić prilikom najave događanja za ovogodišnju kupališnu sezonu.
Kao i svake godine dosada kupališna sezona na Foginovom kupalištu kupačima i građanima Karlovca osim infrastrukture koju kupalište nudi, donosi i brojna sportska, plesna, animacijska i društvena događanja. Već idući vikend na Foginovom će se održati eko akcija Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac  pod nazivom 40 godina na 4 rijeke, akcija čišćenja će trajati u prijepodnevnim satima,  ali će se  ronioci na kupalištu zadržati cijeli dan uz organizirane zabavne aktivnosti. Ove godine, kako je sve u znaku svjetskog nogometnog prvenstva, ugostiteljski obrt Srće uz potporu Grada osigurao je praćenje utakmica na velikom ekranu i nastupe glazbenih bendova 16., 21. i 26. lipnja.
Već dobro poznato riječno kino i ove godine će se održati na Foginovom i to u srpnju u šest termina krajem mjeseca, a krajem srpnja, točnije  21. 7. po prvi put u Karlovcu bit će provedena dermatološka akcija pregleda kupača uz animacijske igre i edukaciju kupača u organizaciji DM Hrvatska. Najavljena su i druga događanja kao što je vaterpolo turnir, turniru u boćanju, salsa party. I ove godine, kao i prethodnih, bit će i tjedni raspored animacije kupača u kojem će kupačima na raspolaganju biti škola plivanja, aqua fun animacija, animacijske aktivnosti  i razne igre za djecu, a Bibliobus i ove godine dolazi na kupalište. Točan raspored tjedne animacije kupači će moći pratiti na službenoj web stranici Grada, službenoj Facebook stranici Foginovog kupališta.