Pretražite novosti:

Europski tjedan mobilnosti - MIX & MOVE (fotogalerija)

13.09.2018.
Europski tjedan mobilnosti - MIX & MOVE (fotogalerija)
Manifestaciju - Europski tjedan mobilnosti, Grad Karlovac, u suradnji sa  Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Prometnom policijom Karovca, provodi se od 17. do 22. 9. 2018. godine. Europski tjedan mobilnosti ove godine se obilježava pod temom Kombiniraj i kreni (eng. Mix and Move) čime se potiče korištenje različitih opcija organiziranja prijevoza do željene destinacije. Uključivanjem koncepta multimodalnosti i uvođenjem održivih metoda prijevoza u putovanje, stvaramo pozitivan utjecaj na okoliš i štedimo novac. Europljani vole raznolikost u hrani, modi, glazbi ..., no kada je riječ o prijevozu, mnogi od nas drže se samo jednog načina mobilnosti. Mnogi od nas se instinktivno odlučuju za istu metodu prijevoza bez razmišljanja, ali je li to idealan način prijevoza za naše putovanje.  Zašto ove godine ne bismo testirati različite načine prijevoza: biciklirajte do teretane da biste prije započeli s trošenjem kalorija, putujte vlakom do ureda da biste izbjegli gužvu ili prošetajte do trgovina da biste izbjegli parkiranje. Uz zdravstvene prednosti, putem multimodalnog pristupa može se ostvariti značajna ušteda, osobito kada kratka putovanja završavaju šetnjom ili bicikliranjem. Prihvaćanje koncepta multimodalnosti znači preispitivanje načina kretanja po našim gradovima i spremnost na isprobavanje novih oblika mobilnosti. Pogledaj VIDEO
Raspored aktivnosti u karlovačkom Europskom tjednu mobilnosti
17. 9. 2018. u 10:30 Nino te vodi po Karlovcu
U sklopu ove aktivnosti djeca karlovačkih vrtića  će uz vodstvo i animaciju predstavnika udruga osoba s invaliditetom obići  autentične lokacije iz edukativne slikovnice „Nino te vodi po Karlovcu“ te dobiti informacije o značajnim osobama i ustanovama našega Grada. Svako dijete će tom prigodom dobiti slikovnicu“ Nino te vodi po Karlovcu“ kao i prigodnu majicu Europskog tjedna mobilnosti. Slikovnica“Nino te vodi  po Karlovcu“ na kreativan način djeci i osobama sniženih intelektualnih sposobnosti  čini dostupnim informacije o različitim kulturnim,obrazovnim i sličnim sadržajima koji postoje na području Grada Karlovca.Vrijednost slikovnice „Nino te vodi po Karlovcu“ je  u tome što je prva slikovnica u Karlovačkoj županiji koja ima oznaku „easy to read“ što ju svrstava u lako čitljive publikacije koje su prilagođene  osobama sniženih intelektualnih sposobnosti.
18. 9. 2018. u 10:15  „Učimo o životinjama i biljkamam Vrbanićevog perivoja“, edukativna šetnja perivojem pod vodstvom Josipa Šuta. Ova aktivnost namijenjena je djeci četvrtih razreda osnovnih škola i sudjelovati će djeca Osnovne škole Grabrik.
U 10:30 -11:00 sati Policijska uprava Karlovac i HAK održavaju edukaciju o kretanju u prometu za djecu. Aktivnost je namijenjena djeci prvih razreda osnovnih škola, a uključit će se djeca osnovnih škola Braće Seljan, Grabrik, Dragojla Jarnević, Dubovac i Banija.
19. 9. 2018.u 10:30 Nino te vodi po Karlovcu
20. 9. 2018. od 10:30 do 11:00 satRadićeva ulica „Kod žabe“i Policijska uprava Karlovac i Hak održavaju edukaciju o kretanju u prometu za djecu. Aktivnost je namijenjena djeci prvih razreda osnovnih škola, a uključit će se djeca osnovnih škola Braće Seljan, Grabrik, Dragojla Jarnević, Dubovac i Banija.
Dodjela nagrade „Plavi cvijet“ lokacija dobitnika Plavog cvijeta
21.09.2018.10:30 Nino te vodi po Karlovcu
22.09.2018.Dan bez automobila
Udruga invalida rada Karlovačke županije: Vježbajmo zajedno-zajedničko vježbanje skupine građana pod vodstvom animatora
Kampanja „Za pokret“ –  promicanje prava na mobilnost osoba sa neuromuskularnim oboljenjima,edukacija javnosti o specifičnim načinima mobilnosti ove skupine građana / Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije