Pretražite novosti:

Država darovala zemljište za uređenje odlagališta otpada

20.05.2019.
Država darovala zemljište za uređenje odlagališta otpada
Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić potpisali su danas Ugovor o darovanju kojim Ministarstvo Gradu Karlovcu u vlasništvo prenosi zemljište površine 176512 četvorna metra za potrebe sanacije i uređenja odlagališta komunalnog otpada. Vrijednost zemljišta je 860 tisuća kuna, a tom prilikom ministar Marić izrazio je zadovoljstvo i dodao da bi jedan grad imao atribut odgovorne i sigurne sredine za življenje, mora odgovorno postupati sa svojim komunalnim otpadom.
- Ovo, uređenje odlagališta otpada predstavlja novi civilizacijski domet grada Karlovca u kojem se državna imovina pokazuje kao potpora svakodnevnom životu. A od toga nema ljepšeg ni plemenitijeg njezina cilja i svrhe. Cilj je djelovati tako da Ministarstvo pridonosi općem dobru šire zajednice, da bude na korist svojim građanima, da potiče razvoj županija, gradova i općina, kazao je ministar Marić. 
Gradonačelnik Mandić zahvali je ministru Mariću na otvorenosti Ministarstva državne imovine za potrebe Karlovca od prvog dana od utemeljenja Ministarstva.
Grad Karlovac, kao i svaka jedinica lokalne samouprave, obvezan je osigurati uvjete za provedbu mjera gospodarenja otpadom, što ovim današnjim  ugovorom i osiguravamo. Imamo stoga razloga za iznimno zadovoljstvo, jer današnjim ugovorom osiguravamo našem gradu novi servis i novi organizacijski komunalni standard, zaključio je gradonačelnik.