Pretražite novosti:

Društvena odgovornost Grada Karlovca

26.03.2020.
Društvena odgovornost Grada Karlovca
Nakon što je doneseno niz odluka na razini Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vezano za znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 Grad Karlovac je u okviru svog proračuna rezervirao i stavio na raspolaganje Karlovačkoj županiji 500.000,00 kuna za nabavu medicinske i zaštitne opreme. Jednako tako u proračunu Grada Karlovca rezervirano je 100.000,00 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i  Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike. Do sada je u tu svrhu utrošeno 35.000,00 kuna. Briga za naše najugroženije skupine društva i besplatna podjela osnovnih prehrambenih artikala i higijenskih potrepština najugroženijim skupinama društva ključna je ovim izvanrednim trenucima te se istovremeno u cijelosti provodi gradski socijalni program. 
Izuzetno važan segment u ovoj situaciji su i donatori prehrambenih namirnica te ovim putem zahvaljujemo tvrtkama PPK, Žitoproizvod i OPG-u Stanar koji su se posljednjih dana angažirali i donirali svoje proizvode.
Ovim putem želimo zahvaliti i našem Karlovčaninu G. Karlu Sabolicu iz Frankfurta koji je donirao 37.750,00 kuna Gradu Karlovcu, a na njegov zahtjev novac će biti proslijeđen za pomoć Općoj bolnici Karlovac.
Nakon što nas je sve zatekla vijest da je grad Zagreb, središte i glavni grad naše domovine, zadesio snažan i razoran potres čije će posljedice osjećati godinama, a otklanjanje će iziskivati mnogo vremena, truda i novčanih sredstava, Grad Karlovac je odlukom gradonačelnika Damira Mandića iz svojih proračunskih sredstava izdvojio 50.000,00 kuna za isplatu pomoći za akciju „Zajedno za Zagreb“, a u svrhu sanacije velikih šteta na stambenim objektima, bolnicama i školama te ostalih posljedica potresa u gradu Zagrebu i okolici. Financijska sredstva uplaćena su u Državni proračun Republike Hrvatske.
Grad Karlovac donio je niz mjera s ciljem da se pomogne gospodarstvu i građanima s obzirom na trenutnu situaciju širenja zaraze koronavirusa koja je pogodila ne samo našu zemlju, već i zemlje diljem svijeta.  Stoga je primarni cilj zdravlje svakog pojedinca i cijele zajednice kao i unaprijediti postojeće kapacitete za pripremu i odgovor na iznenadne izazove kako bi se spriječile zdravstvene posljedice. Kako bi zajedno ostvarili podršku svim našim građanima i ovim putem pozivamo Karlovčanke i Karlovčane da budu odgovorni te čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.