Pretražite novosti:

Donacijom TIKA-e preuređeno dječje igralište u Smičiklasovoj

23.01.2020.
Donacijom TIKA-e preuređeno dječje igralište u Smičiklasovoj
U potpunosti preuređeno dječje igralište otvoreno je danas u Karlovcu, u Smičiklasovoj ulici, a svečano su ga otvorili gradonačelnik Damir Mandić i koordinator programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu Haşim Koç.
Uređenje igrališta donacija je Turske razvojne agencije TIKA-e koja je igralište uredila s 9 novih sprava, tri šljunčane staze, 12 klupa, urbanom opremom i hortikulturom. Ispod sprava postavljena je specijalna   antistresna podloga koja amortizira eventualni pad ili povredu, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti i kvalitete. Ukupna vrijednost donacije iznosi 600.000,00 kn.
Haşim Koç , koordinator programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu izjavio je:
„Zagrebački ured TİKA-e, koji je započeo s radom 1. ožujka 2016., do sada je u Hrvatskoj završio 76 projekata. Jedan od najznačajnijih projekata je dječje igralište, koje smo danas otvorili u suradnji s Gradom Karlovcem. Ovaj projekt, koji je početak dugogodišnje suradnje, nazvali smo „Za osmijeh djece u Karlovcu“ da lica naše djece, kao i naša lica, uvijek budu nasmiješena.“
Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je TIKA-i na donaciji i ovom je  prigodom istaknuo:
“Vjerujem da je ovo početak plodonosne suradnje ne samo na ovakvim projektima, nego i u gospodarstvu i nekim drugim sektorima te da će se Karlovac pokazati kao poželjan partner Turske razvojne agencije.”