Pretražite novosti:

Dječji vrtić Rečica pod krovom, uskoro fasada pa unutarnje uređenje i opremanje – Na jesen otvara vrata za 46 mališana

18.03.2024.
Dječji vrtić Rečica pod krovom, uskoro fasada pa unutarnje uređenje i opremanje – Na jesen otvara vrata za 46 mališana
Novi dječji vrtić u Rečici, vrijedan 1,2 milijuna eura, nakon temelja i zgrade, dobio je krov, uskoro će i fasadu, a potom slijedi unutarnje uređenje i opremanje kako bi u novoj pedagoškoj godini otvorio vrata za 46 mališana.
Od ljeta, kada su radovi počeli, do sada napravljeni su temelji, nosiva konstrukcija, krovište zgrade, unutarnji razvod elektroinstalacija i sustav oborinske i sanitarne odvodnje.
Predstoji završetak radova na fasadnom sustavu i krovopokrivačkim radovima, zatim slijedi ugradnja vanjskih stijena, prozora i vrata iz aluminijskih profila, unutarnje uređenje zgrade - izvedba pregradnih zidova, podnih obloga, stropova, završnih obrada unutarnjih zidova, ugradnja sanitarnih uređaja, rasvjete, strojarske opreme, opreme kuhinje, te postavljanje namještaja.
Za potrebe grijanja i hlađenja građevine predviđena je ugradnja VRF uređaja - dizalice topline. Grijanje će biti podno grijanje i niskotemperaturni radijatori u dijelu građevine te ventilatorski konvektori (dopuna grijanja po potrebi), a hlađenje je predviđeno ventilacijskim konvektorima.
Za pripremu tople potrošne vode predviđena je ugradnja spremnika volumena 300 litara i ugradnja dva solarna kolektora na krovnu plohu.
Novi vrtić je prizemnica, s tri dnevna boravka - za dvije jasličke i jednu vrtićku grupu s ukupno 46 djece, imat će zajednički višenamjenski prostor, sanitarne čvorove, distribucijsku kuhinju, spremišta. Površina zemljišta pod građevinom je 565 m2, dok neto podna površina zatvorenih prostorija iznosi 395,72 m2, a otvorenih površina 113,53 m2. Preostali dio terena će biti uređen kao zelena površina s dječjim igralištem, te pristupna prometnica s parkiralištem od 20 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe s invaliditetom.
Radovi i oprema vrijedni su 1,2 milijuna eura, od kojih je 544.694 iz NPOO-a, a ostatak sredstva Grada Karlovca.
Izgradnjom ovog vrtića, rekonstrukcijom vrtića Hrnetić, te izgradnjom novog dječjeg vrtića na Luščiću, sva djeca predškolske dobi u Karlovcu, bez obzira jesu li im oba roditelja zaposlena ili ne, imat će mjesto u vrtiću.

Foto: Digitalni tisak