Pretražite novosti:

„Dar za dječji osmijeh“ donio osmijehe na lica 34-ero djece iz Ukrajine i Sirije

29.12.2022.
„Dar za dječji osmijeh“ donio osmijehe na lica 34-ero djece iz Ukrajine i Sirije
„Dar za dječji osmijeh“, akcija Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, doista je danas donijela osmijehe, one prave, iskrene, dječje na lica 34-ero djece iz Ukrajine i Sirije, koja su utočište našla u gradu na četiri rijeke.
Razveselili su ih darovi koje su, uz Crveni križ, osigurali karlovačko Udruženje obrtnika, GBB d.o.o. iz Bubnjaraca i Grad Karlovac, a djeci su uručeni na druženju u prostorijama GD Crvenog križa u Smičiklasovoj ulici.
- Ova aktivnost za obitelji pod međunarodnom zaštitom je osmišljena kako bismo nastavili pružanje psihosocijalne podrške ranjivoj skupini djece koja su uslijed i posljedica ratnih zbivanja u njihovim zemljama morala napustiti svoje domove i novu životnu priliku tražiti u našoj lokalnoj zajednici. Malim činom pažnje, druženjem i prigodnim darovima za Novu 2023. želimo izmamiti osmijeh na dječjim licima, kazali su u Crvenom križu.
Na svemu što čine za osobe koje su došle iz Ukrajine i Sirije, pa i ovoj današnjoj akciji, kako bi im vrijeme provedeno u Karlovcu bilo mirno i uspješno, zahvalio je i Crvenom križu i Civilnoj zaštiti gradonačelnik Damir Mandić. Okupljenim obiteljima poručio je da je Karlovac sada i njihov grad.
- Vjerujem da ste se svi, pogotovo djeca, uspjeli sprijateljiti s ljudima s kojima jeste, u školi, sa svojim vršnjacima... Vaš susret ovdje, bilo da ste iz Sirije ili Ukrajine, potvrđuje ono što mi odavno znamo: Karlovac je širokog srca. U ime svih Karlovčana, zahvaljujem na onome što vi u svom svakodnevnom životu dajete Karlovcu. Danas, sutra što god radili i gdje god bili, i vi ćete ostati Karlovčani. Znam da vas je muka natjerala u našu Hrvatsku i naš Karlovac, ali mi tu vašu muku razumijemo jer je i naš narod prošao sličnu ili istu. Vjerujem da obogaćujemo jedni druge. Svima želim sretnu novu godinu, a vama koji ste došli iz Ukrajine da se u 2023. vratite svojoj kući! Ali, i jedni i drugi, nemojte zaboraviti: ostat ćete Karlovčanke i Karlovčani, naglasio je gradonačelnik Mandić.