Pretražite novosti:

Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce

19.06.2019.
Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce
U novoj školskoj godini svi učenici osnovnih škola dobit će besplatne udžbenike koji će se financirati iz Državnog proračuna, a sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske.
U Proračunu Grada Karlovca i ove godine osigurana su sredstva za nabavku radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu za sve učenike osnovnih škola kojima je Grad Karlovac osnivač. Za tu namjenu u Proračunu je osigurano 1.000.000,00 kuna, a isti će školama biti dostavljeni do kraja kolovoza, tj. uoči nove školske godine.
Popis za nabavu radnih bilježnica utvrđen je na temelju prijedloga od strane škola. Ostvarivanje inicijative već treću godinu zaredom za nabavku obrazovnih materijala olakšat će roditeljima školovanje djece, ali i podići razinu kvalitete sveukupnog pedagoškog standarda, kvalitetniju prezentaciju programa za učenike te tako pridonijeti i kvaliteti učenja i promicanja prava djeteta za ravnopravno i kvalitetno obrazovanje.
Podsjetimo da je unatrag tri godine iz Proračuna Grada Karlovca izdvojeno ukupno 4,5 milijuna kuna za djecu iz obitelji čiji su roditelji korisnici socijalnog programa i učenike s teškoćama (koijma su 2017. i 2018. osim pribora kupljeni i udžbenici) te svim ostalim učenicima za koje je nabavljen ostali obrazovni materijal (pribor za tehničku kulturu, mape za likovni i radne bilježnice).