Pretražite novosti:

920 tisuća kuna za poljoprivrednu mehanizaciju

12.04.2019.
920 tisuća kuna za poljoprivrednu mehanizaciju
Danas je 85 poljoprivrednih proizvođača s područja grada Karlovca dobilo potporu male vrijednosti za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme u sklopu Programa poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu Grada Karlovca. Za mjeru nabave poljoprivredne mehanizacije isplatit će se 920 tisuća kuna. Grad Karlovac ove je godine ukupno za sve mjere podrške poljoprivrednicima izdvojio 1,2 milijuna kuna, što znači da će svi karlovački poljoprivrednici koji su se prijavili za tu mjeru dobiti potporu prema raspisanim kriterijima.
- Moram reći da mi je to posebno drago jer upravo ovogodišnji zahtjevi pokazuju da su naše prošlogodišnje mjere dale rezultate i da ima očito više interesa i više onih koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, ali i povjerenja prema gradskoj upravi, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić dodavši da je Grad u stalnom kontaktu s lokalnim poljoprivrednicima kako bi programe uskladio s njihovim potrebama.
- Važno je imati na umu da u borbi velikih i malih proizvođača mi u Karlovcu imamo još prostora podrške za male proizvođače, jer upravo tu negdje leži budućnost, pogotovo budućnost ekološke proizvodnje, poručio je gradonačelnik Mandić.
Naglasio je i kako će ove godine za  poljoprivredu, poduzetništvo, turizam i obrtništvo iz Gradskog proračun ukupno izdvojiti gotovo pet milijuna kuna. Najavio je i potpore mladim poljoprivrednim proizvođačima kao posebnu mjeru za koju su još u tijeku prijave.