Pretražite novosti:

Zajednica studentskih centara sastala se u Karlovcu: Definiraju natječaje za smještaj studenata, pripremaju uvođenje digitalnih iksica i pozdravljaju karlovačke planove o menzi i proširenju studentskog doma

20.03.2024.
Zajednica studentskih centara sastala se u Karlovcu: Definiraju natječaje za smještaj studenata, pripremaju uvođenje digitalnih iksica i pozdravljaju karlovačke planove o menzi i proširenju studentskog doma
Članovi Zajednice studentskih centara RH, predstavnici 13 studentskih centara te Vukovara, u kojem ne djeluje studentski centar, ali je studentski dom u sklopu Veleučilišta, sastali su se u Karlovcu kako bi raspravljali o pripremi natječaja za smještaj u studentske domove u idućoj akademskoj godini, pripremama oko uvođenja digitalnih iksica, javnoj nabave itd., a sve u cilju podizanja studentskog standarda te zaposlenika.

Najavio je to na današnjem sastanku u gradskoj upravi Nenad Milijaš, predsjednik Zajednice studentskih centara, izrazivši zadovoljstvo što su u gradu koji, kao i Županija, daje potporu Studentskom centru i  Veleučilištu za sve projekte kojima je cilj podizanje studentskog standarda.
- Ovaj projekt izgradnje restorana, izgradnje novog studentskog doma, to su velike stvari za sam grad, županiju i za mlade ljude u ovom gradu, da ostanu. Vjerujemo i želimo da ti projekti uspiju, izjavio je Nenad Milijaš.

Željko Šančić, ravnatelj Studentskog centra Karlovac, napomenuo je da su rezultat dobre suradnje i zajedništva Veleučilišta u Karlovcu, Grada Karlovca i Karlovačke županije i dva velika, planirana projekta: restoranom studentske prehrane u rekonstruiranom „Bosanskom magazinu“ i dodatnim kapacitetima studentskog doma u rekonstruiranoj  „Vojnoj bolnici“.
- Kako smo za Bosanski magazin dobili pozitivne ocjene kroz ITU mehanizam, nadamo da ćemo za Vojnu bolnicu, odnosno, proširenje kapaciteta Studentskog doma dobiti potporu od resornog Ministarstva da iz sredstava EU fondova sufinanciramo i taj projekt. Za oba projekta smo osigurali svu potrebnu dokumentaciju i došli do građevinskih dozvola, rekao je Željko Šančić.

Dobrodošlicu u Karlovac i uspješan rad Zajednici studentskih centara poželjeli su pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Dijana Kujinek, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva i SRCA.