Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Karlovca

Javni natječaj je otvoren do 10. kolovoza 2022. godine
Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 20/18, 115/18, 98/19) i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Karlovca, KLASA: 021-05/19-01/12, URBROJ: 2133/01-01/19-28 od 05. prosinca 2019. godine, Gradsko vijeće Grada Karlovca objavljuje Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Karlovca.
Predmet javnog natječaja je zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Karlovca, na području katastarske općine Rečica, koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Karlovac predviđeno za zakup.
Površine zemljišta koje su Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Karlovac predviđene za zakup, daju se u zakup javnim natječajem na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja za isto razdoblje.
Površine zemljišta koje su Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Karlovac predviđene za povrat daju se u zakup javnim natječajem na rok od 5 godina s mogućnošću produljenja, odnosno pravomoćnosti rješenja o povratu sukladno posebnom propisu.
Pisane ponude šalju se poštom, preporučeno u zatvorenim omotnicama s naznakom „NE OTVARAJ - Ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države“ na adresu Grada Karlovca, Banjavčićeva 9, 47000 Karlovac, u roku od 30 dana od dana objave natječaja na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Grada Karlovca. 
Javno otvaranje ponuda održat će se najranije deseti dan od dana isteka roka za dostavu ponuda.