Najčešća pitanja

Gdje mogu postaviti pitanje gradskoj upravi?
Koristite e-mail adresu gradonacelnik@karlovac.hr, ili fizički predajte upit u Pisarnicu Grada Karlovca na adresi Banjavčićeva 9. Također možete telefonski ili e-poštom kontaktirati pročelnike i dužnosnike gradske uprave, a kontakte možete pronaći u adresaru na ovim web stranicama. Mediji, osim spomenutog, kontakt mogu ostvariti i sa stručnim suradnicama za odnose s javnošću, na telefon 628 126 i 628 190.
Koje je radno vrijeme gradske uprave?
Gradska uprava radi od ponedjeljka do petka s kliznim radnim vremenom od 7 / 8 sati do 15 / 16 sati. Pauza je od 11 do 11.30 sati. U gradskim upravnim tijelima stranke se primaju od 8 do 15 sati. Iznimno u UO za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja  rad sa strankama odvija se  srijedom od 12 do 16:30 sati i petkom od 8 do 12 sati. Također u UO za društvene djelatnosti / Odsjeku za odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb rad sa strankama odvija se utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 13 sati. 
Koji je OIB Grada Karlovca? / Koji je žiro račun Grada Karlovca?
OIB Grada Karlovca je 25654647153.
Broj žiro računa je HR78 2400 0081 8179 00000
Gdje možemo vidjeti smijemo li se kupati u Korani?
Rezultati analize vode za kupanje mogu se vidjeti na Foginovom na oglasnoj ploči, na službenim stranicama Grada www.karlovac.hr ili http://baltazar.izor.hr/plazekpub/kakvoca_detalji10.
Kako mogu dogovoriti sastanak s gradonačelnikom?
Sastanak s gradonačelnikom možete dogovoriti na broj 628-100 ili upit poslati na e mail adresu gradonacelnik@karlovac.hr.
Koje je radno vrijeme gradske uprave?Gradska uprava radi od ponedjeljka do petka s kliznim radnim vremenom od 7 / 7.30 sati do 15 / 15.30 sati. Pauza je od 11 do 11.30 sati.
Želio bih koristiti Glazbeni paviljon?
Kontaktirajte nas radi dogovora na broj telefona 047 / 628 230
Ima li Karlovac javni wc?
Javni wc nalazi se na Trgu bana J. Jelačića, koristi se besplatno, a održava ga djelatnik tvrtke „Čistoća“. Radno vrijeme nije fiksno i ovisi o eventualnim događanjima na Trgu bana J. Jelačića, kada se produžuje.
Koliko Karlovac ima stanovnika?
Prema posljednje popisu stanovništva (2011.) Karlovac ima 55, 705 stanovnika.
Kada je rođendan grada Karlovca?
Rođendan grada: 13. srpnja 1579.
Tko je zaštitnik grada Karlovca?
Zaštitnik grada Karlovca je Sv. Josip
Koji je kontakt Turističke zajednice grada Karlovca?
Pogledajte na https://visitkarlovac.hr/
Ima li Karlovac besplatni Internet?
Karlovac ima besplatne WI FI zone u gradskoj upravi, na Korzu, ŠSD Mladost, na Foginovom, Šetalište dr. Franje Tuđmana, Starom gradu Dubovcu, Muzeju Domovinskog rata Karlovac - Turanj, Aquatici, Šetnici uz Koranu, Trgu bana Josipa Jelačića, Vunskom polju.    
Što je e tržnica?
E tržnica je platforma na kojoj možete nabaviti lokalne prehrambene proizvode. Link na e tržnicu je  https://trznica.karlovac.hr/
Tko kontrolira vodu na Foginovom?
Hrvatski zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije redovito kontrolira kvalitetu vode na Foginovom kupalištu, ali i na drugim rijekama i javno objavljuje dobivene rezultate.
Naplaćuje li se ulaz u Foginovo?
Foginovo kupalište potpuno je besplatno.
Kako mogu koristiti roštilj na Foginovom?
Korištenje je besplatno i na vlastitu odgovornost.
Postoji li spasilačka služba na Foginovom?
Da, spasilačka služba aktivna je na Foginovom kupalištu tijekom službene sezone kupališta.
Postoji li pristup za invalide na Foginovom?
Na Foginovom je u funkciji posebna rampa za osobe s invaliditetom, kako bi im se olakšao ulazak u vodu.
Gdje mogu vidjeti što se događa u gradu?          
Grad Karlovac ima aplikaciju KAmo? na web stranici https://kamo.karlovac.hr na kojoj se objavljuju događanja koja Grad organizira i ostala događanja koje organizatori žele promovirati.
Htio bih promovirati / oglasiti svoj događaj, kako?       
 Ukoliko organizirate javni događaj njega možete reklamirati putem  aplikacije KAmo? potrebno je samo registrirati na se stranici https://kamo.karlovac.hr i slijediti upute


Pitanja i odgovori iz ostalih rubrika