Pretražite novosti:

Još dvoje karlovačkih studenata lakše će studirati – Rotary klub Karlovac mjesečno im daje 132,72 eura stipendije

03.02.2023.
Još dvoje karlovačkih studenata lakše će studirati – Rotary klub Karlovac mjesečno im daje 132,72 eura stipendije
- O, da, puno će mi značiti ova stipendija! Ponajprije zbog prijevoza; karta je duplo skuplja nego je bila, rekao je student Ivan Cindrić, potpisavši danas ugovor po kojem će od Rotary kluba Karlovac dobivati mjesečno 132,72 eura. 
Ivan je student 1. godine diplomskog sveučilišnog studija strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a osim njega, stipendiju Rotary kluba Karlovac dobivat će i Paula Guštin,  studentica  2. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Dodjela ovih stipendija nastavak je suradnje Grada Karlovca i  Rotary kluba Karlovac,započete 2015. Rotary klub od tada stipendira studente koji su na bodovnoj listi neposredno ispod kandidata koji su ostvarili pravo na stipendije Grada Karlovca. 
Marko Jerinić, tajnik Rotary kluba Karlovac, čestitajući Pauli i Ivanu na ostvarenim stipendijama, poželio je da se vrate u Karlovac nakon što završe školovanje, a pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko napomenula da su oboje traženih zanimanja.
 
Ni Paula, ni Ivan nisu do sada bili korisnici stipendija. Paula nakon završene treće godine studija namjerava početi raditi, a Ivan želi nakon preddiplomskog studija završiti i diplomski. Oboje će, nadamo se, nakon toga raditi i živjeti u Karlovcu.