Pretražite novosti:

Po procjenama Hrvatskih voda, Korana i Kupa trebale bi ostati na redovnim mjerama obrane od poplava – Dogradonačelnica Fočić: Spremni smo i za razinu više

18.01.2023.
Po procjenama Hrvatskih voda, Korana i Kupa trebale bi ostati na redovnim mjerama obrane od poplava – Dogradonačelnica Fočić: Spremni smo i za razinu više
Iako vodostaji karlovačkih rijeka, po procjeni Hrvatskih voda, danas ne bi trebali prijeći gornje granice redovnih mjera obrane od poplava, sve službe su spremne, potencijalno ugroženim karlovačkim naseljima i prije obilnih kiša dostavljene su vreće s pijeskom i folije, na skladištu je još 1.500 vreća spremno za distribuciju, a za sve informacije i pitanja građanima je na raspolaganju mobitel 099 5284 728 i e-mail adresa stozer.cz@karlovac.hr.
Zaključeno je to, između ostalog, na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Karlovca, koji je analizirao situaciju na terenu i porast vodostaja karlovačkih rijeka, uzrokovan obilnom kišom.

Za promet je zatvorena cesta Cerovac Vukmanički 022 RI, Kobilić, Šišljavić i Karasi, uslijedit će i zatvaranje prometnice sv. Florijan, dok su znakovi za opasnost postavljeni na prometnicama u Ulici braće Gojak i Gornje Mekušje – Kamensko. O eventualnim promjenama i otvaranju/zatvaranju prometnica, građani će biti na vrijeme informirani.

Vatrogasci su intervenirali u trima dvorištima, u Turanjskom Poloju, zbog oborinske odvodnje s prometnica na kojima traju radovi.
-  To nisu bile „klasične“ intervencije zbog porasta vodostaja ili izlijevanja rijeka, ali vatrogasci pomažu u svim situacijama, a najvažnije je da nije bilo potrebe za intervencijama na  objektima i nadamo se da će tako biti i dalje. Zbog ovakvih situacija nismo s kritičnih lokacija uklanjalii ono što je moglo ostati bez opasnosti od oštećenja pa je tako i zečji nasip uz šetnicu na Korani spreman. Hrvatske vode očekuje vodostaje do gornjih granica redovnih mjera obrane od poplava, ali spremni smo i za razinu više i što se tiče Korane i Kupe, rekla je dogradonačelnica Ivana Fočić, načelnica Stožera civilne zaštite.