Pretražite novosti:

Posjet delegacije iz Poljske u EU-projektu “Autumn of life, Spring of opportunities. Integration between generations”

30.06.2021.
Posjet delegacije iz Poljske u EU-projektu “Autumn of life, Spring of opportunities. Integration between generations”
U radnom posjetu Karlovcu od 26. do 28. lipnja ove godine boravila je delegacija općine Igolomia – Wawrzenczyce iz Poljske. Na prijemu u gradskoj vijećnici obratila im se zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, koja je zahvalila na suradnji na još jednom projektu, te istaknula nadu da će se takva projektna suradnja nastaviti i dalje. Grad Karlovac je među vodećim gradovima po povlačenju sredstava iz EU fondova i svaka suradnja na tom polju je dobrodošla. Grad Karlovac je u svojstvu partnera u provedbi  projekta “Autumn of life, Spring of opportunities. Integration between generations” koji je sufinanciran sredstvima EU sukladno uvjetima Sporazuma Grada Karlovca sa nositeljima projekta općina Igolomia – Wawrzenczyce iz Poljske. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, odnosno u okviru Operativnog programa „Paths of cooperation: Support for entities implementing international projects“.
Cilj projekta je razvoj i provedba metode suradnje između ciljnih skupina projekta – djece i starijih sa Sveučilišta za treću dob, kao neformalnog edukacijskog centra koji se bavi pitanjima izazova starije populacije. Planirano trajanje projekta je od 4. 1. 2021. do 29. 10. 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 68.487.89 HRK.
Udruga KA – MATRIX je partner Grada Karlovca u projektu i zadužena je za provedbu dijela aktivnosti - ključan čimbenik zbog razmjene iskustva i znanja u ovom projektu, posebno iz projekta „Nove ideje u starim prostorima“. Na radionicama sa partnerima iz Poljske dogovorena je metodologija i razmjenjena su znanja i iskustva u području međugeneracijske suradnje i solidarnosti iz projekta „Nove ideje u starim prostorima“ Udruge KA-MATRIX.  
Kroz tri dana boravka u Karlovcu, gošće iz Poljske upoznale su i turističke atrakcije našeg grada, posjetile su žitnu lađu, stari grad Dubovac, Muzej domovinskog rata, Muzej slatkovodne ribe Aquatiku, Gradski muzej, a posebno ih je oduševio obilazak Hostela Selce, s kojim se također očekuje intenzivna suradnja sa školama, udrugama i klubovima općinoe Igolomia. Ovaj projekt je zalog suradnje koja je počela još u pripremi i provedbi Comenius Regio projekta 2013. godine, a nadamo se u budućnosti još intenzivnijoj suradnji na većim EU-projektima i investicijama iz Poljske. Drago nam je na kraju napomenuti da je upravo iz Igolomii obližnjih Katowica ulagač u našu poslovnu zonu Gornje Mekušje Zaklady Merontowe Energetiky Katowice koji se bavi popravkom proizvoda od metala.