Pretražite novosti:

Susret s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača

15.03.2021.
Susret s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača gradonačelnik Damir Mandić održao je sastanak s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca “Korana” Marinom Novaković Matanić i Miroslavom Delićem. Sastanku je prisustvovala i direktorica tvrtke Inkasator Ivana Fočić. Svjetski dan prava potrošača, prigoda je da se ukaže na probleme s kojima se potrošači  svakodnevno susreću. Grad Karlovac je 2013. godine osnovao Savjet za zaštitu potrošača i on djeluje kao savjetodavno tijelo Gradonačelnika s ciljem praćenja stanja, raspravljanja i davanja mišljenja i preporuka ovlaštenim tijelima Grada Karlovca vezanih za prava i obveze potrošača javnih usluga. Prema riječima Marine Novković Matanić, predsjednice Udruge “Korana”, ova udruga je jedna od rijetkih, ako ne i jedina u Hrvatskoj koja putem telefona pruža savjete potrošačima i među građanima su prepoznati kao njihovi saveznici. 
- Istraživanje koje je provedeno u Hrvatskoj govori da 87 posto građana ne prepoznaje dobro svoja potrošačka prava te u zajedničkom radu između Grada Karlovca i Udruge „Korane“ prostora za suradnju svakako ima, istaknula je Novaković Matanić.
Gradonačelnik Damir Mandić im je zahvalio na svemu što čine za naše sugrađane, te najavio nove zajedničke projekte koji će biti usmjereni za financijsko opismenjavanje djece u školama.
- Dosta je pitanja koja muče naše sugrađane i dalje ćemo težiti  visokom stupnju zaštite potrošača te s udrugama i dalje provoditi razne projekte vezane uz edukaciju o osnovnim potrošačkim pravima i obvezama, naglasio je Mandić, isto tako pozvao je građane da za sva pitanja mogu kontaktirati i direktno gradske tvrtke koje im pružaju usluge i na taj način ostvariti svoja prava.
Svjetski dan prava potrošača prvi put je obilježen 15. ožujka 1983. i svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača. To je ujedno i prigoda za promicanje temeljnih prava svih potrošača i za postavljanje zahtijeva da se ta prava poštuju.