Pretražite novosti:

Ove godine pojačana pomoć poduzetnicima

11.11.2020.
Ove godine pojačana pomoć poduzetnicima
Grad Karlovac kontinuirano pomaže obrtnicima i poduzetnicima. Jedan od višegodišnjih korisnika potpora Grada je tvrtka Jezerinac d.o.o koju su danas obišli gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Daniela Peris. Obrt je započeo svoj rad 2001. godine, a od jednog zaposlenog došli su do trenutno 14 zaposlenih.
- Glavna djelatnost je proizvodnja radne odjeće, zatim prodaja HTZ opreme, a bavimo se i proizvodnjom kapa i šešira. Osim na domaćem tržištu, naši proizvodi su u prodaji i u susjednim  zemljama. Potpore Grada su nam pomogle za kupnju šivačih strojeva i raznih alata koji nam trebaju u proizvodnj, te za adaptaciju poslovnog prostora, istaknuo je Željko Jezerinac. 
Gradonačelnik Damir Mandić ističe kako Grad Karlovac svojim potporama pomaže razvoju malog i srednjeg poduzetništva. 
- Karlovački obrtnici i gospodarstvenici su u ovoj korona krizi pokazali iznimnu izdržljivost. I u sljedećoj godini nastavljamo s podrškom kako bi sačuvali svako postojeće radno mjesto, te otvarali nova, zaključio je gradonačelnik prilikom obilaska. 
Cilj potpora poduzetnicima kroz Program razvoja malog gospodarstva je prvenstveno rast zaposlenosti i stvaranje poduzetničke klime. Planirana sredstva u 2020. godini za potpore poduzetništvu su 1.674.000,00 kn, a on-line prijave (Zahtjevi) se zaprimaju još do 30. studenog 2020. U odnosu na 2019. godinu, ove godine je izdvojeno 40 posto više sredstava.
Kroz sustav potpora malom gospodarstvu u 2020. godini u 2020. godini Grad je sufinancirao otvaranje deset tvrtki u kojima je novozaposleno šesnaest djelatnika od čega je šest mladih poduzetnika početnika (vlasnici tvrtke do navršenih 35 godina), nabavku novih strojeva i opreme za jedanaest tvrtki nabavom novih strojeva i opreme, promoviranje proizvoda i usluga četrnaest poduzetnika uključujući promidžbene materijale i izradu web stranica, otvaranje osam novih smještajnih kapaciteta putem kojih je dobiveno pet novih apartmana, dvije kuće za odmor i jedan novi studio apartman, odnosno 34 nova kreveta, pet edukacija poduzetnika i/ili njihovih djelatnika od čega je jedan novi turistički vodič.
Najveći interes poduzetnika iskazuje se za Potporu proširenja ili unapređenja proizvodnih i IT djelatnosti te komercijalizaciju inovativnih proizvoda i/ili proizvodnji i Potporu za promociju i brendiranje proizvoda i usluga. U okviru potpora, poduzetnicima je također na raspolaganju i mjera subvencioniranja kamata na kredite za tekuću likvidnost kod komercijalnih banaka u visini od 50%.