Pretražite novosti:

Poziv za inicijative i mobilnost mladih u Karlovcu

28.02.2019.
Poziv za inicijative i mobilnost mladih u Karlovcu
Predstavljen je danas javni poziv za mobilnosti i inicijative mladih grada Karlovca za 2019. godinu. Ovaj javni poziv Grada Karlovca je primjer dobre prakse kao jedinstven na razini cijele Hrvatske. Javni poziv je otvoren do 31. prosinca ove godine, odnosno do utroška predviđenih sredstava u proračunu Grada. Na Poziv se mogu javiti mladi volonteri u dobi od 15 do 30 godina, odnosno neformalna udruženja mladih koji žele javno djelovati u rješavanju nekog specifičnog problema.  
- Mlade osobe koje žele riješiti neki specifičan problem mogu se prijaviti na inicijativu Grada isključivo kroz registriranu udrugu civilnog društva. Udruga može imati maksimalno dvije inicijative za vrijeme trajanja javnog poziva. Potreban je naziv inicijative, popis s osobnim podacima i minimalno deset ljudi. Financiraju se sve inicijative koje mogu doprinijeti poboljšanju uvjeta većeg broja građana, poboljšanju demokracije u  gradu Karlovcu, aktivnom povezivanju većeg broja udruga i većeg broja mladih i osnaživanju lokalne zajednice. Ustvari financiraju se one inicijative koje ostvaruju horizontalni učinak na više područja gradskog programa. Maksimalna vrijednost jedne inicijative je tri tisuće kuna. Pod mobilnošću se pak misli na putne troškove mladih kroz programe Erasmus+, ali i ostale međunarodne programe kojima je cilj mobilnost u svrhu učenja. Maksimalni iznos je 500 kuna i odnosi se na putovanje vlakom, autobusom, zrakoplovom, trajektom. Zainteresirani se mogu javiti u Savjet mladih gdje ćemo im pomoći u ispunjavanju potrebnih obrazaca. kazao je Filip Badovinac iz Savjeta mladih.
- Nastavljamo poticati mobilnost mladih i pozivamo sve zainteresirane, posebice one koji sudjeluju u projektu Erasmus + , da nam se obrate ukoliko im je potrebna pomoć u sufinanciranju prijevoza. Sve ono što doprinosi kvaliteti društvenog života, odgovara na izazove današnjice, a možemo prepoznati kao inicijative mladih, mi kao Grad smo spremni sufinancirati i podržati, kazala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.