Pretražite novosti:

Grad Karlovac temeljito zagrizao u energetsku obnovu zgrada u svom vlasništvu

06.02.2019.
Grad Karlovac temeljito zagrizao u energetsku obnovu zgrada u svom vlasništvu
Područna škola Tušilović energetski je obnovljena čime je iz energetskog razreda E prešla je u razred C. Škola je energetski obnovljena u višestruko kraćem roku od očekivanog ukupne vrijednosti 714.840 kuna od čega je bespovratno 437.012 kuna iz EU fonda za regionalni razvoj. Time je smanjena potrošnja energije i emisija CO2 za 12,55% pa će konačna godišnja uštedabiti oko 36.592 kilovatsati godišnje zahvaljujući ugrađenoj toplinskoj izolaciji vanjskih zidova te stropova prema tavanu, zamijenom drvene stolarije novom PVC, a umjesto peći na drva škola sada ima kotlovnicu centralnog grijanja na pelete. Nakon energetske obnove ove škole u Karlovcu je preostalo obnoviti još samo dvije osnovne škole; OŠ Turanj i OŠ Braća Seljan.
– Djeca u gradu Karlovcu u svakoj školi moraju imati jednake uvjete za rad, a s ovim to postižemo. Karlovac ulazi u završnu fazu projekata energetske obnove. Sve što smo mogli prijaviti na natječaje Grad je kandidirao. U ovom trenutku sedam projekata je na provedbi ili ocjenjivanju. Vrijednost te energetske obnove je 31 milijun kuna od čega je 16 milijuna bespovratno, a 15 milijuna kuna iz gradskog proračuna, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić prilikom obilaska područne škole u Tušiloviću.
Sada se čeka početak radova na Gradskoj knjižnici, a dobiveno je i odobrenje za energetsku obnovu vrtića Dubovac, međutim ona će pričekati 2020. kada će taj vrtić ne samo energetski nego u cjelosti biti rekonstruiran.