Pretražite novosti:

Učionica na otvorenom

31.08.2017.
Učionica na otvorenom
Učenje u hladu karlovačkih parkova.
U sklopu društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“ kojeg provodi McDonald's, danas je otvorena Učionica na otvorenom u parku između ulice Prilaz Korani i Šetališta Josipa Marohnića.
- Kvalitetno obrazovanje temelj je svakog naprednog društva. Naše najmlađe treba od malih nogu učiti o važnosti očuvanja okoliša i pokazati da je najljepše učenje upravo u prirodi. Posebno smo ponosni na ovaj projekt i veselimo se vidjeti karlovačku Učionicu na otvorenom ispunjenu dječjim smijehom. McDonald's Hrvatska već četvrtu godinu zaredom surađuje s gradom Karlovcem unutar projekta „Za naš ljepši kvart“. Projektom želimo zahvaliti svim Karlovčanima na potpori i dugogodišnjoj vjernosti. Od prvog dana poslovanja u Karlovcu osjećamo toplu dobrodošlicu na čemu ćemo uvijek zahvaljivati, izjavio je direktor McDonald's Hrvatska Pavel Pavliček prilikom današnjeg obilaska Učionice.
Podsjetimo kako je ovaj projekt McDonald's pokrenuo 2014. godine u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, kako bi ovaj lanac za posluživanje hrane vratio dio svoje dobiti lokalnim zajednicama u kojima posluje. Tako je u suradnji s Gradom Karlovcem 2014. godine nabavljena sprava za djecu s posebnim potrebama u Ulici Petra Krešimira IV. Godinu kasnije Foginovo kupalište opremljeno je novom didaktičkom spravom za djecu, a u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži opremljen je prostor za rehabilitaciju 2016. 
- Dodatna vrijednost ovog projekta upravo je sudjelovanje građana u izboru lokacije izgradnje učionice, istaknuo je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić te dodao kako se u blizini nalaze dvije škole čiji će učenici sigurno koristiti učionicu na otvorenom sa zadovoljstvom.
Grad Karlovac sufinancirao je izgradnju Učionice na otvorenom s 28 tisuća kuna. Ove godine McDonald's planira izgraditi sveukupno 13 učionica u 11 gradova diljem Hrvatske.