Pretražite novosti:

U okviru projekta KAkvart uređuje se zgrada gradske četvrti Mostanje

31.03.2017.
U okviru projekta KAkvart uređuje se zgrada gradske četvrti Mostanje
Radovi uređenja zgrade gradske četvrti Mostanje u punom su jeku. Na zgradi je zamijenjen krov, a slijedi obnova stolarije i fasade. Zgrada se uređuje u okviru KAkvart projekta a radove su obišli Damir Mandić predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca i Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica  korporativnih komunikacija kompanije Heineken Hrvatska, partnera Grada Karlovca na projektu.
Predsjednica gradske četvrti Mostanje Danica Golubić naglasila je da im je ovo uređenje prostora od izuzetno velike važnosti jer im je to jedini prostor za javno djelovanje, javne tribine i okupljanja,  kako za predstavnike GČ  i KUD-a Mostanje tako i za  za predstavnike sportskih udruga,  političkih organizacija i građane.
Ljudmila Bratko Gašpić istaknula je kako su ušli u projekt jer su prepoznali  da je inicijativa kvalitetna, da će stanovnici imati priliku pridonijeti razvoju svojih lokalnih zajednica a sve to je u skladu s Heinekenovom  vizijom kako pridonijeti poboljšanju kvalitete života u gradu i županiji.
Predsjednik Gradskog vijeća, Damir Mandić zahvalio je Heinekenu Hrvatska na podršci u projektu naglasivši da bi bez njihove podrške obim projekta bio puno manji i manje bi se projekata radilo.
- Ono što je kod KAkvarta zanimljivo je da su sve inicijative i projekti koji su kandidirani i koji su prošli, inicijative vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno da su došli su s terena, kao i ovaj projekt ovdje, naglasio je Mandić.
Ponovno je istaknuo značaj volonterskog rada vijećnika u vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, odnosno ljudi koji odvajaju vlastito vrijeme i  znanje, a u konačnici i neka vlastita sredstva kako bi vijeća funkcionirala što kvalitetnije.