Pretražite novosti:

Poslovna zona Mekušje spremna za komunalnu infrastrukturu, poslovni interes već postoji

31.08.2017.
Poslovna zona Mekušje spremna za komunalnu infrastrukturu, poslovni interes već postoji
Potpuna komunalna opremljenost, povlastice i olakšice za investitore. 
Gradonačelnik Mandić i njegovi zamjenici predstavili su novinarima Urbanistički plan uređenja Poslovne zone Mekušje I. Izrada plana počela je 30. lipnja ove godine, nakon čega je  izrađena i dokumentacija za prijavu na natječaj Ministarstva gospodarstva za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u zoni iz EU sredstava.
- Radi se o  površini od 10,13 hektara koju najprije namjeravamo infrastrukturno opremiti, dok se cijela zona prostire na čak 270 hektara. Do sada je u zonu uloženo više od 1.4 milijuna kuna, od čega je oko 450 tisuća kuna utrošeno za rušenje stabala, a za rušenje objekata 950 tisuća kuna, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak dodavši da su u tijeku intenzivne pripreme za prijavu na natječaj za EU sredstva.
Ciljevi uređenja zone su poboljšanje gospodarskog stanja u Karlovcu i okolici i trajni doprinos razvoju grada Karlovca. Dio zone koji se trenutno razvija komunalnim opremanjem dobit će javnu rasvjetu, ceste, parkiralište, priključke na svakoj od čestica ..., a investitorima u zoni bit će ponuđene određene pogodnosti i olakšice koje mogu sezati i do 70%.
Zona je oslobođena  plaćanja vodnog doprinosa i dijela komunalne naknade, a interes za ulaganja već postoji.
Zamjenik Ivan Mrzljak je pojasnio kako su definiranje zone i izrada poslovnog plana bili ograničeni, odnosno uvjetovani isključivo poslovnom namjenom i brojem čestica, od strane resornog ministarstva. Zona će za uređenje biti prijavljena na natječaj već idući mjesec, a ukupna vrijednost uređenja iznosit će nešto više od osam milijuna kuna.