Pretražite novosti:

Počeo Mjesec borbe protiv ovisnosti

15.11.2017.
Počeo Mjesec borbe protiv ovisnosti
Danas je započelo obilježavanje Mjeseca  borbe protiv ovisnosti, a Grad Karlovac će se i ove godine uključiti proaktivno kako bi educirao, upoznao i upozorio stručnu i ostalu javnost s problemom korištenja opojnih sredstava. Grad Karlovac Preventivni program provodi već jedanaestu godinu za redom nizom koordiniranih aktivnosti usmjerenih ka svim dionicima koji sudjeluju u rješavanju cjelokupnog problema, od educiranja osoba za rad i prepoznavanje problema u razvoju mladih osoba, pružanju pomoći i podrške kad im je ona potrebna, uspostavom mreže podrške između škole, roditelja i institucija zaduženih za zaštitu djece i mladih, te niza drugih simboličnih aktivnosti koje provode i djeca kako bi upozorila svoju okolinu na izazove i prijetnje konzumiranja opojnih sredstava.
Upravo na tom tragu suradnje i ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti zajedno će obilježiti  Grad Karlovac, karlovačke osnovne škole i udruge, Centar za socijalnu skrb, PU karlovačka, Crveni križ, Medicinska škola Karlovac,  Državno odvjetništvo i Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“.
Mjesec borbe protiv ovisnosti poče je danas u OŠ Grabrik tzv. grupnim supervizijskim susretima u kojim se djelatnicima škole daje svojevrsna stručna podrška u suočavanju sa svakodnevnim stručnim izazovima, različiti uvidi u konkretne situacije, razmjena iskustva i znanja, razvijaju nove vještine i profesionalne kompetentnosti, kritički razmatraju njihovi postupci iz različitih kutova, a sve u svrhu što kvalitetnijeg provođenja aktivnosti preventivnog programa. Osim toga večeras će u OŠ Grabrik, s početkom u 18 sati, profesorica Marija Cahunek održati i predavanje za roditelje učenika šestih razreda na temu odgovornog roditeljstva. Slične aktivnosti nastavit će se u danima koji slijede, sve do 15. prosinca 2017. godine.