Pretražite novosti:

KARLOVAČKI VRTULJAK 2018.

09.05.2018.
KARLOVAČKI VRTULJAK 2018.
Već šestu godinu za redom na Majčin dan započinje Karlovački vrtuljak. Svečanim otvorenjem u nedjelju, 13. svibnja u 10 sati u Glazbenom paviljonu, počet će brojna događanja za djecu koja će trajati cijeli tjedan. U ukupno 90 radionica sudjelovat će više od 2.500 djece, a kroz sve će ih voditi 110 volontera. Najavila je to i predsjednica Društva naša djeca Karlovac Renata Sumina i dodala kako će se i ove godine humanitarno skupljati plastični čepovi i svi koji ih žele donirati moći će to učiniti svaki dan tijekom trajanja Karlovačkog vrtuljka od 9 do 19 sati. Sve će završiti 18. svibnja tradicionalnim obiteljskim koncertom u Glazbenom paviljonu. Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić je zahvalila svima koji sudjeluju u organizaciji, posebno volonterima.
- Jedno od strateških opredjeljenja Grada je briga o djeci i mladima. Karlovački vrtuljak je jedna od manifestacija kojom želimo potaknuti umrežavanje različitih institucija kako bismo osvijestili činjenicu da smo svi odgovorni za rast i razvoj naše djece. Posebno me raduje što u radionicama sudjeluje velik broj djece. Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u svemu onom što smo priredili i da će djeca na kvalitetan način provesti dio svoga vremena, istakla je zamjenica Navijalić.
U organizaciju su uključene brojne institucije i udruge, Grad Karlovac, Gradsko kazalište „Zorin dom“, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, Gradski muzej Karlovac, sve škole i vrtići, Gimnazija s Kino klubom, Područne škole Mali Erjavec i Vukmanički Cerovac, Aquatika, Knjiguljica, Umjetnička organizacija „Lepeza“, KUD „Sv. Ana – Vučjak“, Centar za odgoj i obrazovanje, Dječji dom Vladimir Nazor, Suvag, Zajednica tehničke kulture, Teniski klub Karlovac, Društvo naša djeca Ozalj, Turbina promjena, HGSS, Vatrogasna zajednica, Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, a na otvorenju će nastupiti Karlovačke mažoretkinje i Plesni klub St.art. KARLOVAČKI VRTULJAK 2018 - PROGRAM