Pretražite novosti:

Izgubili smo velikog čovjeka

14.09.2017.
Izgubili smo velikog čovjeka
Hrvatska je izgubila istaknutog urednika, publicistu, scenaristu, novinara, povjesničara, nakladnika i intelektualca koji je neupitno i trajno svojim djelima i mislima obilježio hrvatsku društvenu, intelektualnu i politički scenu.
Svojom prirodnom pronicljivošću, moralnim vrijednostima i urođenim poštenjem bio je primjer mnogima. U tome je prednjačio i neumorno inzistirao čitav svoj životni vijek.
U Karlovcu je proveo djetinjstvo i ranu mladost, te ovdje proživio neke od najljepših i najtežih obiteljskih trenutaka. Maturirao je u karlovačkoj Gimnaziji nakon čega odlazi iz Karlovca, ali ne i Karlovac iz njega kojem posvećuje stotine svojih autorskih zapisa i izrečenih riječi.  
Goldstein je bio i suosnivač HSLS-a, predsjednik zagrebačke Židovske općine, urednik kultnog Vjesnika, utemeljitelj naklade Libre i Novi liber, pomagao u izgradnji države Izrael ... 
Bio je svjedok vremena, pojedinac koji je utjecao na mnoge i ostavio neizbrisiv trag kojeg će teško biti nastaviti podjednakom predanošću.
Hvala mu! 

Gradonačelnik Damir Mandić i predsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Marijana Tomičić poslali su u ime Grada Karlovca telegram sućuti obitelji Slavka Goldsteina.