Pretražite novosti:

Iskorak u dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva

20.07.2018.
Iskorak u dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva
Svake godine Grad Karlovac izdvaja sredstva za potpore subjektima malog gospodarstva, a ove godine za tu namjenu izdvojeno je 1.150 000 kuna. Do sada su iskorištene potpore u iznosu 500 tisuća kuna, a poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici mogu se i dalje prijaviti na natječaj do 15.11. 2018. ili do iskorištenja sredstava.
- Slušajući poduzetničke ideje i potrebe Grad Karlovac postojeći Pravilnik o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva dopunio je izmjenama kojima se primjerice dozvoljava prijava na natječaj fizičkim osobama koje pružaju usluge u turizmu, a nemaju zasposlenih, s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta, pa je povećan i iznos potpore za turizam za 5 tisuća kuna. Svi oni koje se bave građevinskom djelatnošću ovim izmjenama mogu dobiti potporu za kupnju gospodarskog vozila, a uvedene su i potpore za edukacije za bilo koju djelatnost, navela je pročelnica Snježana Turalija.
Određene promjene tiču se posebice područja stare gradske jezgre Zvijezde, a odnose se na uređenje terasa ugostiteljskih objekata te uređenje izloga.
Potpore Grada Karlovca dodatni su „vjetar u leđa“ svima onima koji pokreću vlastiti posao ili ga održavaju, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić, dodavši kako se ovim novim izmjena Pravlnika nastojalo pomoći našim ugostiteljima na području gradske četvrti Zvijezda.
Vlasnica obrta za pripremanje jela, slastica i napitaka MIRŽE korisnica je potpora koje su namjenjene ženama poduzetnicama.
- Obrt posluje od 1999. godine, bavi se prozivodnjom slastičarskih proizvoda i trenutno zapošljava 13 djelatnika, naglasila je vlasnica obrta Željka Požar, istaknuvši kako joj je ova potpora pomogla da poboljša kvalitetu rada.