Pretražite novosti:

​Gradonačelnik sa suradnicima najavio prve konkretne poteze

30.06.2017.
​Gradonačelnik sa suradnicima najavio prve konkretne poteze
Prvi potezi i olakšice za građane.
Od 1. kolovoza bit će u potpunosti ukinuta naplata parkiranja na Baniji, a u Radićevoj ulici, na potezu uz Tehničku školu naplaćivat će se po modelu parkiranja na Strossmayerovom trgu. To znači da radnim danom poslije 15.30 sati i vikendom neće biti naplate parkiranja. Također se na svim ostalim parkiralištima pod naplatom ukida plaćanje subotom nakon 13 sati. Tako je za početak najavio gradonačelnik Damir Mandić  na radnoj kavi s novinarima koju je danas održao u gradskoj upravi kao prvu u nizu ovakvih susreta s medijima.
Osim ovog poteza, građanima Karlovca život bi trebala olakšati i najava smanjenja prireza s 14% na 12%, a i o tome će svoj stav donijeti stanovnici grada Karlovca koje gradonačelnik Mandić poziva da se čim više uključe u Javnu raspravu prije konačnog donošenja Odluke o lokalnim porezima.
U tijeku je i  izrada Urbanističkog plana uređenja poslovne zone Gornje Mekušje, nakon čega slijedi kandidatura Zone Fondu za regionalni razvoj za investiranje u njenu poslovnu infrastrukturu. U cilju racionalnijeg i efikasnijeg poslovanja najavljeno je i smanjenje broja upravnih odjela gradske uprave s deset na osam, te i izdvajanje službi za reviziju i javnu nabavu.
Sklopljen je ugovor o izradi Plana upravljanja Zvijezdom od 2018. do 2028. godine, a Plan će izraditi tvrtka WYG savjetovanje d.o.o . Plan upravljanja Zvijezdom će osigurati usuglašenost svih dionika u pristupu multifunkcionalnog korištenja Zvijezde i njene integracije u suvremene životne tokove.  Uz to ugovorena je izrada analize razvojnog potencijala tzv. šire kontakt zone Zvijezde koju će izraditi prof. dr. sc. Vladimir Lay.