Pretražite novosti:

Gradonačelnik Mandić i Dimitrije Birač raspravili inicijativu zatvorenih trgovina nedjeljom, blagdanima i praznicima

08.08.2017.
Gradonačelnik Mandić i Dimitrije Birač raspravili inicijativu zatvorenih trgovina nedjeljom, blagdanima i praznicima
Iako nije u nadležnosti lokalne uprave, inicijativa Dimitrija Birača za radnička prava je hvale vrijedna, komentirao je gradonačelnik Damir Mandić povodom današnjeg razgovora s Biračom o ukidanju rada trgovina nedjeljom, blagdanima i praznicima. Stav je gradonačelnika Mandića, koji je u svom uredu ugostio Dimitrija Birača, da mnoga razvijena društva svojim građanima omogućuju neradne dane blagdanima, praznicima i nedjeljom, te da rad trgovačkih centara tim danima nije presudan za svakodnevno življenje.
- Dapače, kad je zadnji put bila donesena odluka da se ne radi u ove dane, svesrdno sam ju podržao te u njoj prepoznao i rezultate svojih nastojanja. Koliko sam tada bio zadovoljan toliko sam bio razočaran kad je Ustavni sud poništio takvu odluku. Ono što je ovdje ipak važno istaknuti je činjenica kako je naša temeljna obaveza i podrška gospodarstvu, čime ujedno i promoviramo pravo na rad svih naših sugrađana, mišljenje je gradonačelnika Mandića.
Opširnije o stavu gradonačelnika Mandića na temu zatvorenih trgovina nedjeljom, blagdanima i praznicima možete pročitati na OVDJE