Pretražite novosti:

Dodjeljene nagrade "Plavi cvijet pristupačnosti" - Plaketa Aquatici

21.09.2017.
Dodjeljene nagrade
Ovogodišnju plaketu osvojila JU Aquatika.
Plaketu „Plavi cvijet pristupačnosti„ za 2017.godinu dobila je JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac za osiguravanje pristupačnosti osobama s invaliditetom i drugim osobama smanjene pokretljivosti. Aquatika plaketu dobiva za osiguravanje pristupačnosti u četiri kategorije; arhitektonska, komunikacijska, ekonomska i društvena pristupačnost. Tako je odlučilo posebno povjerenstvo sastavljeno od osoba s invaliditetom koje su na terenu sagledale koje su institucije, tvrtke ili ustanove u protekloj godini napravile najveće pomake po pitanju pristupačnosti i mobilnosti. Plaketa i Nagrade su dodjeljene danas u sklopu Tjedna mobilnosti, a osvojili su ih  Hrvatska pošta d.d.,Poštanski ured Karlovac za ostvarivanje  komunikacijske pristupačnosti za gluhe osobe. Dječji vrtić Gaza i Dječji vrtić Rakovac za ostvarivanje arhitektonske, ekonomske i društvene pristupačnosti, te OŠ Grabrik i OŠ Rečica  za ostvarivanje arhitektonske i društvene  pristupačnosti. 
Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje učinkovitijeg rješavanja pristupačnosti javnih objekata osobama s invaliditetom u gradu Karlovcu kako bi se osiguralo njihovo potpuno uključivanje u zajednicu i izjednačavanje mogućnosti. Osobe s invaliditetom punopravne su građanke i građani s pravom na neovisan život i ravnopravno sudjelovanje u svim područjima života, bez obzira na različitosti. Zato će Grad Karlovac, koji je suorganizator ovog događanja, i nadalje sustavnim i kontinuiranim mjerama poticati ulaganje sredstava u stvaranje okružja u kojima će javni prostori i javne usluge biti u najvećoj mogućoj mjeri dostupni svim stanovnicima našeg grada. 
Dobitnica glavne nagrade, ravnateljica JU Aquatika, između ostalog je naglasila kako joj je od mnogih domaćih i međunarodnih nagrada koje je ustanova dosad osvojima, Plavi cvijet pristupačnosti najdraža.