Pretražite novosti:

Aktivna javna uprava koja ide u korak s digitalnom transformacijom

15.02.2018.
Aktivna javna uprava koja ide u korak s digitalnom transformacijom
Pročelnik UO za opće poslove Vlatko Kovačić održao je konferenciju za medije na temu aktivnosti Upravnog odjela za opće poslove. UO za opće poslove Grada Karlovca ima širok djelokrug rada, od poslova gradonačelnika i Gradskog vijeća do poslova vezanih za rad mjesne samouprave i zaštite na radu. Mjesna samouprava brine o funkcioniranju 38 jedinica mjesne samouprave i to 26 mjesnih odbora i 12 gradskih četvrti. Poslovi se temelje na svakodnevnoj komunikaciji i realizaciji projekata u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.
- Bitno je naglasiti kako su svi vijećnici mjesnih samouprava volonteri, upravo zato Gradska uprava posebno cijeni njihov trud i rad, istaknuo je pročelnik Kovačić.
Za redovan rad mjesne samouprave u proračunu za 2018. osigurano je 1 926 300 kuna. Upravo kroz rad mjesne samouprave nastao je i jedinstven projekt u Hrvatskoj „KAkvart“ koji pokazuje kako je izvrsna suradnja gradske uprave, privatnog sektora te mjesnih odbora i gradskih četvrti itekako moguća. Ove godine za projekt KAkvart osigurano je 750 000 kuna u suradnji s glavnim partnerom HEINEKEN Hrvatska i Karlovačkom bankom. Osim komunalnih projekata građani će moći prijaviti i one društvene projekte.
- Javni poziv otvoren je do 22. veljače do 12 sati i ovim putem još jednom pozivam gradske četvrti i mjesne odbore da prijave svoje projekte, naglasio je Kovačić. 
U djelokrugu rada UO za opće poslove je  i rad nacionalnih manjina koje su bogatstvo grada Karlovca. U proračunu je za njihov rad osigurano 100.000 kuna čime Grad Karlovac pokazuje da aktivno pomaže i potiče njihov rad i djelovanje. U 2017. godini rad Gradskog vijeća unaprijeđen je za tzv. digitalne sjednice koje će u četverogodišnjem razdoblju donijeti uštede od 60.000 kuna.
- To ne trebamo gledati isključivo kao financijsku uštedu, već kao napredak u poslovanju te kao tehnološki iskorak u svrhu bržeg, kvalitetnijeg i dostupnijeg dobivanja informacija, zaključio je pročelnik Kovačić.