Pretražite novosti:

JAVNI POZIV za programe u tehničkoj kulturi Karlovca u 2016.

21.01.2016.
JAVNI POZIV za programe u tehničkoj kulturi Karlovca u 2016.
Javni poziv otvoren je do 22. veljače.
Temeljem članka 33. Zakona o udrugama, članka 17. i članka 20. Zakona o tehničkoj kulturi, članka 1. stavak 3. i članka 6. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, a sukladno članku 41. Statuta Zajednice tehničke kulture Karlovac, Izvršni odbor Zajednice tehničke kulture Karlovac objavljuje:

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PISANIH PROGRAMA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U TEHNIČKOJ KULTURI GRADA KARLOVCA ZA 2016. GODINU

1. PREDMET I TRAJANJE JAVNOG POZIVA
Predmet Javnog poziva je podnošenje pisanih programa za realizaciju programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Karlovca za 2016. godinu, odnosno provođenje Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Karlovca za 2016. godinu.
Kao predmet javnog poziva mogu biti:
1. Programi podržavanja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina
2. Programi podržavanja inventivnog rada i stvaralačkih radnji usmjerenih na razvitak i uvođenje novih proizvoda, materijala, proizvodnih postupaka, metoda i usluga, te promoviranje praktične primjene spoja tehničke kulture sa inovatorstvom i poduzetništvom
3. Programi podržavanja razvoje kapaciteta udruga u tehničkoj kulturi
4. Programi poboljšavanja suradnje obrazovnih institucija, Zajednice tehničke kulture Karlovac i njenih članica
5. Podrška unapređenju djelovanja i promocija rada stručnih službi Zajednice tehničke kulture Karlovac

Javni poziv je otvoren do 22. veljače 2016. godine.
Termini održavanja savjetovanja u vezi popunjavanja dokumentacije javnog poziva biti će dostavljeni na kontakt mail adrese svih udruga i oglašeni na web stranici Zajednice, www.ztk-ka.hr
2. TKO SE MOŽE PRIJAVITI NA POZIV
Na Javni poziv mogu se prijaviti udruge članice Zajednice tehničke kulture Karlovac. Pravo prijave nemaju:
1. udruge tehničke kulture koje nisu članice Zajednice tehničke kulture Karlovac.
2. udruge članice kod kojih je pokrenut postupak likvidacije
3. udruge članice koje nisu upisane u Registar neprofitnih organizacija i Registar udruga i koje nisu uskladile poslovanje sa Zakonom o udrugama.
3. UVJETI KOJE MORA ISPUNJAVATI PODNOSITELJ PRIJAVE
Podnositelj prijave mora zadovoljavati sljedeće uvjete:
a) da je član Zajednice tehničke kulture Karlovac
b) da je upisan u Registar udruga (prilaže se elektronski izvadak iz Registra udruga ili rješenje o upisu u Registar udruga uz uvjet da su tijela upravljanja u mandatu – za one koji nisu dobili novo rješenje vezano uz prijavu promjena oko usklađivanja statuta s odredbama novog Zakona o udrugama, prilaže se potvrda o predanom zahtjevu za upis promjena u Registru udruga);
c) da je upisan u Registar neprofitnih organizacija;
d) da uredno ispunjava obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Grada Karlovca, izvršava obvezu izvještavanja o dodijeljenim javnih sredstvima iz Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi za prethodnu godinu;
e) da se protiv udruge, odnosno osobe ovlaštene za zastupanje udruge i voditelja programa ne vodi kazneni postupak i da nije pravomoćno osuđen za prekršaj ili kazneno djelo iz članka 48. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge;
f) ima zadovoljavajuće organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu programa, projekta, programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi;
g) ima definirane alternativne izvore financiranja (sustav prikupljanja članarina, donacija, sponzorstva, gospodarske djelatnosti i dr.)
h) da u godini za koju podnosi prijavu nisu korisnici javnih sredstava za istu svrhu (izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja).
4. PRIJAVA I DOKUMENTACIJA KOJU PRIJAVITELJ MORA PRILOŽITI UZ PRIJAVU
Prijava na Javni poziv podnosi se na obrascima za prijavu koji su sastavni dio ovoga Javnog poziva (Podaci o prijavitelju Klc, Zahtjev tekst Klc, Zahtjev financije Klc).
Prijava mora biti na obrascima ispunjenim na računalu. Obrasci ispunjeni rukom neće biti uzeti u obzir.
Prijava mora biti ispunjena hrvatskim jezikom.
Prijave koje ne zadovoljavaju gore navedeno neće biti uzete u obzir.
Uz prijavu mora obavezno biti priložena sljedeća dokumentacija:
1. izvadak iz Registra udruga (prilaže se elektronski izvadak iz Registra udruga – nalazi se na web stranici Ministarstva uprave ili rješenje o upisu u Registar udruga uz uvjet da su tijela upravljanja u mandatu – za one koji nisu dobili novo rješenje vezano uz prijavu promjena oko usklađivanja statuta s odredbama novog Zakona o udrugama, prilaže se potvrda o predanom zahtjevu za upis promjena u Registru udruga);
2. izvadak iz Registra neprofitnih organizacija (prva stranica Registra neprofitnih organizacija – Ministarstvo financija);
3. obrazac podataka prijavitelja na Javni poziv - opći podaci o prijavitelju (Podaci o prijavitelju Klc). Sadrži sve potrebne podatke o prijavitelju i partnerima.
4. obrazac prijave na Javni poziv - opis aktivnosti za koju se traži jednokratna potpora – (Zahtjev tekst Klc) Sadrži opis svih aktivnosti, nositelja i partnera, ciljeva i rezultata programa za koji se traže sredstva.
5. obrazac troškovnika po programskim aktivnostima (Zahtjev financije Klc). Sadrži podatke o svim izravnim i neizravnim troškovima potrebnim za izvođenje programa.
6. obrazac o izbjegavanju dvostrukog financiranja iste aktivnosti iz javnih izvora (Bez dvostrukog financiranja Klc)
7. obrazac Izjava o financiranim projektima iz javnih potreba Grada Karlovca u 2015./2016. godini i/ili iz sredstava nekog drugog javnog izvora (Izjava o drugom financiranju Klc)
5. NAČIN PRIJAVE
Prijavu na Javni poziv treba dostaviti u zatvorenoj omotnici na adresu:
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE KARLOVAC
M. Vrhovca 15
47000 Karlovac
„Za Javni poziv- NE OTVARATI“
Na prednjoj stranici omotnice obvezno upisati naziv i adresu prijavitelja. Prijave na Javni poziv treba dostaviti poštom ili osobno na navedenu adresu, najkasnije do 22. veljače 2016. godine. Zahtjevi zaprimljeni putem poštanskog ureda priznaju se ukoliko postoji žig da su predani do 24:00 sati 22. veljače 2016. godine.
Obrazac teksta Javnog poziva i obrasci za prijavu na Javni poziv dostupni su na web stranici Zajednice tehničke kulture Karlovac www.ztk-ka.hr .
6. NEODOBRAVANJE FINANCIJSKE POTPORE
Podnositelji prijava koje su nepotpune, ne ispunjavaju uvjete i nisu podnesene na propisani način biti će pisano obaviješteni o neodobravanju financijske potpore zbog formalnih razloga. Iz sredstava Zajednice tehničke kulture Karlovac neće se financirati aktivnosti udruga koje se sukladno posebnom zakonu i drugim pozitivnim propisima smatraju gospodarskom djelatnošću udruga.
7. OBJAVA REZULTATA JAVNOG NATJEČAJA
Pregled dodijeljenih financijskih potpora na temelju Javnog poziva objavljuje se na internetskoj stranici Zajednice tehničke kulture Karlovac u roku od osam dana od dana donošenja odluke Izvršnog odbora.
8. UGOVOR O FINANCIRANJU I MODEL PLAĆANJA
Sa prijaviteljem kojem je odobrena financijska potpora Zajednica tehničke kulture Karlovac će potpisati ugovor o financiranju najkasnije 30 dana od dana donošenja odluke o odobravanju financijske potpore. Financijska potpora će biti doznačena u roku i na način određen ugovorom o financiranju. Tipski ugovor o financiranju je sastavni dio dokumentacije ovoga Javnog poziva.