Pretražite novosti:

Program proslave Dana grada Karlovca

15.06.2015.
Program proslave Dana grada Karlovca
Proslava 436. rođendana počinje 27. 6. i traje do 13. 7. Prijavite se za rođendanski bal.

Grad Karlovac, jedan je od rijetkih gradova koji zna točan datum svog nastanka, 13. srpnja 1579. godine. Proslava 436. rođendana grada Karlovca počinje 27. lipnja, a svečano će biti otvorena ispred Gradskog kazališta Zorin dom. Svečanost otvaranja poklopit će se sa otvaranjem Karlovačkog kazališnog festivala. Tijekom dva tjedna, Karlovčani će moći uživati u raznim predstavama i koncertima te sportskim događajima. Poziv građanima na proslavu 436. rođendana Karlovca uputio je i gradonačelnik Damir Jelić: 
"Rođendanski je program osmišljen kao spoj vremena, prostora i nadahnuća što Karlovac pozicionira  kao grad susreta. Prošlost je temelj budućnosti, inspiracija iz prošlosti korak je prema iscrtavanju identiteta grada na kulturnoj karti Europe. Optimizam u gradu susreta stvara dodatne vrijednosti te ih svakako treba prenositi i drugima."
Detaljan program proslave 426.rođendana Grada Karlovca možete pronaći OVDJE.

ROĐENDANSKI BAL

Vrhunac rođendanske proslave je 13. srpnja, kada će Karlovčani na Trgu bana Josipa Jelačića otplesati rođendanski bal. Iz grada pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na balu i na jedinstven način proslave rođendan svoga grada. Prijavite se na bal na adresi http://bal.karlovac.hr/

RADNO VRIJEME UGOSTITELJA
Zbog produljenog rada ugostiteljskih objekata tijekom proslave Dana grada, mole se građani za strpljenje i razumijevanje. Za vrijeme proslave Dana grada Karlovca, u periodu od 27. lipnja do 13./14. srpnja 2015. g., dozvoljava se produženo radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata i terasa uz ugostiteljske objekte na području Gradske četvrti Zvijezda do 02,00 sata. Odluka gradonačelnika i Obuhvat (popis ulica u GČ Zvijezda).

BESPLATNI ŠTANDOVI
Grad Karlovac će u sklopu programa obilježavanja rođendana Grada Karlovca, 12. i 13. 7. 2015. godine (nedjelja i ponedjeljak), na Trgu bana Josipa Jelačića omogućiti besplatno korištenje štandova s priključcima za struju. Pozivamo Vas da u tom periodu koristite štandove za prodaju i predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti građanima i turistima. Za prijavu sudjelovanja i sve dodatne informacije kontakt osoba je Davorka Radović, tel. 047/628-180; e-mail:davorka.radovic@karlovac.hr