Pretražite novosti:

Karlovac dobiva moderno multipleks kino

10.07.2014.
Karlovac dobiva moderno multipleks kino
Cinestar u Karlovcu svoje kinodvorane otvara početkom 2015. godine.

Karlovac dobiva moderno multipleks kino – objavljeno je na konferenciji za medije koju su zajednički organizirali Grad Karlovac, Konzum i Blitz-CineStar. Neposredni povod sazivanja konferencije je pravomoćnost dozvole kojom će se urediti multipleks kino u zgradi karlovačkog SuperKonzuma. Vrijednost zajedničke investicije Konzuma i Blitz-CineStara iznosi oko 23 milijuna kuna, a planirano je da Karlovčani u kino projekcijama uživaju već u prvom tromjesečju 2015. godine.
U ime investitora, tvrtke Konzum, konferenciji je prisustvovao direktor Poslovnog područja maloprodaje i investicija odin Igor Mamuza koji je istaknuo:
„Prije nešto manje od dvije godine otvorili smo Konzumovu prodavaonicu najvećeg formata u gradu Karlovcu i time omogućili građanima Karlovca najmoderniji dućan s najširom ponudom te trgovinu koja će postati sastavni dio života grada Karlovca i njegovih građana. Sada idemo dalje. Želja nam je dodatno doprinijeti kvaliteti života građana Karlovca i okolice, omogućiti im dodatne sadržaje za zabavu i slobodno vrijeme, a novo multipleks kino koje ćemo s partnerom Blitz-CineStar urediti u sklopu Super Konzuma, zasigurno će postati omiljeno mjesto za izlazak i druženje Karlovčana. Ova investicija nastavak je ciklusa naših kontinuiranih ulaganja, kako u unapređenje Konzumove maloprodaje, tako i dodatne sadržaje koji omogućuju ljepši i kvalitetniji život zajednice u kojoj poslujemo“. 
Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar, izjavio je:
Iznimno mi je drago što će u Karlovcu biti otvoren jubilarni 15-ti multipleks CineStara, čime se bližimo brojci od 100 dvorana. Vjerujem da će CineStar u Karlovcu, kao i u drugim gradovima do sada, obogatiti društveni i kulturni život te da će posjećenošću nastaviti svoj uspješni niz".
Gradonačelnik Damir Jelić zahvalio se partnerima na sudjelovanju u ovom projektu od velike važnosti za Karlovac i Karlovčane.
„Karlovac je oduvijek bio vezan uz film i filmsku umjetnost. Kinoklub Karlovac, Filmska revija mladeži, Four River Festival, Riječno kino, filmske projekcije na otvorenom, samo su neke od asocijacija. Nedostajao je upravo ovaj segment- moderne kino dvorane u kojima će naši građani tijekom cijele godine moći pratiti najnovije filmske hitove. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i onima koji i dalje sudjeluju u realizaciji ovog projekta kojim se kultura našega grada diže na višu razinu“ rekao je gradonačelnik Jelić.
Grad Karlovac izdao je tvrtki Konzum d.d. 11. lipnja građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju postojeće građevine Trgovačkog centra Karlovac Velebit kojom je predviđeno uređenje multipleks kina s ukupno četiri kino dvorane. Pravomoćnošću ove dozvole, ostvareni za uvjeti za realizaciju projekta.