Pretražite novosti:

Pokloni i čestitke na uspjesima mladih karlovačkih znanstvenika

26.07.2017.
Pokloni i čestitke na uspjesima mladih karlovačkih znanstvenika
Pametni, marljivi i perspektivni.
Lovro Jančić i Luka Mikšić, karlovački briljantni mladi intelektualci koji su za svoj trud, rad i znanje nedavno osvojili prestižne strane nagrade, bili su u gradskoj upravi danas posebno dragi gosti gradonačelnika Damira Mandića i zamjenice gradonačelnika Andreje Navijalić.
Podsjetimo kako je Lovro Jančić, učenik uskoro 3. razreda karlovačke Gimnazije, prijavivši se na natječaj Znanstvenog odbor ISABS-a, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za odgoj i obrazovanje, na temelju rada „Piezoelektricitet kao obnovljivi izvor energije za elektroničke uređaje korištene u internoj medicini“, osvojio nagradu „The ISABS Future Scientist Award“ pod mentorstvom profesorice Jasminke Žiže. Lovro kaže kako je njegovo područje interesa kemija, biologija i fizika, ali i informatika.
Luka Mikšić, učenik OŠ Turanj i budući gimnazijalac, u Kini je zajedno s hrvatskim timom mladih prirodoslovaca osvojio broncu na međunarodnom natjecanju, a  u razgovoru s gradonačelnikom i zamjenicom istaknuo kako ga zanima kemija, posebno kemijski pokusi.
Gradonačelnik i zamjenica razgovarali su s ovim mladim i perspektivnim Karlovčanima, čestitali im na značajnim uspjesima, velikom trudu i zalaganju, a u znak pažnje mladi znanstvenici na poklon su dobili Karlovački leksikon u želji da i njihova imena jednog dana krase njegove stranice.