Pretražite novosti:

Mažuranićeva obala dobit će novi izgled, a infrastruktura u Zvijezdi ide u obnovu

18.09.2018.
Mažuranićeva obala dobit će novi izgled, a infrastruktura u Zvijezdi ide u obnovu
Grad Karlovac i Hrvatske vode, odnosno gradonačelnik Mandić i generalni direktor Zoran Đuroković danas su u Karlovcu potpisali ugovor o sufinanciranju izgradnje kanala oborinske odvodnje na Jamadolu, u Triglavskoj i Baščinskoj ulici te na Maloj Švarči, što je preduvjet početka projekta Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Ugovorna vrijednost zahvata je oko tri milijuna kuna, a veći financijski "zalogaj " preuzet će Hrvatske vode, odnosno 80 posto troškova. Istovremeno gradonačelnik i generalni direktor potpisali su danas i Sporazum o zajedničkom sudjelovanju u provedbi projekta uređenja Mažuranićeve obale, za što je budući izgled ovog pojasa uz rijeku Kupu u gradskom središtu osmislila grupa karlovačkih arhitekata. Iako Mažuranićeva obala nije dio sustava obrane od poplava Hrvatske vode sa zadovoljstvom su prihvatile svoj dio angažmana u ovom projektu koji se odnosi na obnovu samog zida i komunalne infrastrukture, kako bi ova riječna obala svojim izgledom i funkcijom doprinjela ugodnosti življenja u centru grada, uz rijeku.
U projektu, uz Grad Karlovac i Hrvatske vode, sudjeluju HEP i Vodovod i kanalizacija s kojima je već postignut sporazum. Nakon danas potpisanog sporazuma slijedi ishođenje građevinske dozvole u idućoj godini, a zatim dogovor i planovi za realizaciju projekta. 
Što se tiče vrlo ambicioznog i zahtjevnog projekta Aglomeracija vrijednosti 432 milijuna kuna, u kojeg je uvrštena i nova infrastruktura karlovačke Zvijezde i ujedno je nastavak ISPA-e, najavljena je javna nabava za izvođače radova početkom iduće godine. Istovremeno rješava se sustav odvodnje zaobalnih voda, uređuju vodotoci i, kako je naglasio Đuroković, ništa više ne može zaustaviti ovaj projekt.