Pretražite novosti:

Grad Karlovac dobrim projektom osigurao EU novac za edukaciju o odvajanju otpada

25.04.2018.
Grad Karlovac dobrim projektom osigurao EU novac za edukaciju o odvajanju otpada
Grad Karlovac primio je obavijest o odobrenju projektnog prijedloga izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Pametno odloži#BoljiKarlovac složi“, vrijednosti 1.2 milijuna kuna. Gradu Karlovcu odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1. 014.349,62 kuna, a preostali iznos sredstava točnije 179.002 kuna financirat će Grad Karlovac. Vrijeme provedbe projekta je 20 mjeseci od potpisivanja ugovora.
- Edukacijom će se nastojati osvijestiti građane da krenu mijenjati svoje navike i počnu pametno odvajati otpad, a sve u cilju pametnog i učinkovitog gospodarenja otpadom“, istaknuo je gradonačelnik Mandić.
Direktorica tvrtke Čistoće Josipa Škrtić Pucarević istaknula je kako je tvrtka već ranije u suradnji s Gradom Karlovcem i KODOS-om počela provoditi edukaciju o razvrstavanju otpada po gradskim četvrtima.
- Sama prilagodba građana na novi sustav gospodarenja otpadom bit će zahtjevna i složena, no vjerujemo kako ćemo upravo edukacijama i nizom informativnih aktivnosti doprinijeti što učinkovitijoj prilagodbi“, naglasila je direktorica Josipa Škrtić Pucarević.
Slijedi potpisivanje ugovora i početak provedbe projekta.